Nakon raspada legendarne zagrebačke art rok grupe Boa, Slavko Remenarić, suosnivač, koautor i gitarista grupe, pokreće svoj autorski projekat Million, nazvan po istoimenoj pesmi sa prvog albuma grupe Boa.

Album 2020 -2022 slušajte na digitalnim servisima: OVDE.

Million predstavlja svoj prvi singl 2020. godine, a do januara 2023. objavljeno je ukupno 8 pesama koje su sada objedinjene u album pod nazivom „2020 – 2022“, koji je od danas dostupan na digitalnim servisima.

„Ovaj album pruža sveobuhvatan pogled na protekle dve godine mog muzičkog rada. Posle 35 godina rada u grupi, oduševila me je sloboda samostalnog rada. Iako je mnogo teže biti sam kompletan autor, svirati gotovo sve instrumente i snimati ih sam u demo studiju, ova sloboda mi je dala energiju za nove kreacije. Nisam želeo da se opterećujem stilovima, formama ili komercijalnim očekivanjima. Zato sam svoj rad nazvao „projekat“ jer je svaka pesma priča za sebe, često sa zanimljivim gostima i kombinovanjem žanrova. Tako, na primer, na poslednjem singlu „Samo zvezda“ tekst recituje glumac Leon Lučev , na pesmi “Ljubav zapada” “Luka Kunčević je snimio vokal u svom studiju u Kuala Lumpuru. Objavio sam i pesmu “Singl” dugu 13 minuta, a mogao bih da nabrojim još mnogo zanimljivih detalja u svom radu u protekle dve godine. “, rekao je Slavko.

Slavko Remenarić je autor muzike i teksta i svira većinu instrumenata. Pored njega, stalni saradnici su i producent Zvonimir Dusper Dus i pevač Ernest Ivković.

Slavko dodaje: „U svakom slučaju, uživao sam u svakoj novoj pesmi. Uz mene su veliku ulogu odigrali pevač Ernest i producent Dus. Što se Dusa tiče, on je u našem radu daleko prevazišao klasičnu ulogu producenta, a njegov kreativni i organizacioni doprinos je izuzetan.“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here