Rundek Cargo Trio objavio je danas novi album “Mostovi”, koji je promovisan simboličnom rečnom plovidbom do beogradskih mostova, uz prolazak nedaleko od “Barutane” na Kalemegdanu gde će održati koncerte 12. i 13. juna.
Gitarista i pevač Darko Rundek, violinistkinja Isabel Katala (Catala) i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić odsvirali su, tokom plovidbe brodom od Dunava do Starog savskog mosta, pesme “Don Juan”, “Ima ih” i “Mostovi” sa novog CD-a, kog je u Srbiji objavila promoterska kuča Long Play.


Govoreći brojnim novinarima i prijateljima o značenju naziva albuma Rundek je objasnio da su to “mostovi koji spajaju dvije obale, koje mogu biti gornja i donja, lijeva i desna, ali i unutarnja i vanjska”.

“Nadam se da ćete u tom albumu uživati. Mi smo vrlo ponosni na njega”, rekao je Rundek, najavivši da će njegov Trio na koncertnoj promociji u “Barutani” 12. i 13. juna “ispreplesti novi album sa stvarima od prije, koje se nekako uklapaju u duh ‘Mostova'”.

Rundek Cargo Trio nastupa i 27. juna na Arsenal Festu u Kragujevcu.

Long Play je zvanično objavio “Mostove” 1. juna, od kada se disk dobija isključivo uz kupljenu ulaznicu, za neki od dva beogradska koncerta, koja košta 1.500 dinara. Kupovina CD+ulaznice ide samo na glavnim Eventimovim prodajnim mestima – blagajnama Doma omladine Beograda i Kombank arene, Biletservisu na Trgu Republike i u Šoping centru “Ušće”.

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/rundek-cargo-trio-beograd-barutana-396510/event.html

CD “Mostovi” pojaviće se u redovnoj prodaji tek nakon koncerata 12. i 13. juna u beogradskoj “Barutani”.

Rundek Cargo Trio kao najavu svog drugog albuma objavio je početkom aprila singl “Don Juan”. Na “Mostovima” je i singl iz oktobra 2013. godine “Midnight Calypso”. Prvi album Rundek Cargo Trija bio je “Plavi avion” (2010).

https://www.youtube.com/watch?v=y4fEolmihBY

“Mostove” je uporedo na CD-u u Hrvatkoj CD objavio Menart.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here