Prvi samostalni koncert u Hrvatskoj grupe Foals, na stadionu Šalata 23. juna 2023. godine, u okviru svetske turneje Life Is Iours Tour.

FOTOGRAF Rashidi Noah

Foals – jedan od najboljih svetskih indi rok bendova svoje generacije održaće svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj 23. juna 2023. na stadionu Šalata u Zagrebu. Neverovatno energični i plesni, sa reputacijom jednog od najboljih bendova u Velikoj Britaniji uživo, Foals su savršen izbor za početak leta 2023.

Foals dolaze u Hrvatsku u okviru turneje Life Is Iours, gde promovišu svoj sedmi studijski album istog imena, objavljen u leto 2022. godine. “Life is Iours” je nastavak izuzetno uspešnog dvostrukog izdanja “Everithing Not Saved Vill Be Lost”, koje je bilo definisano čistoćom i ambicijom, dok je evoluiralo u potpuno drugačije, euforično iskustvo.

Iako su pesme za album „Life is Iours” nastale u izolaciji 2020. godine, u maloj prostoriji bez prozora u južnom Londonu, album zrači letnjim žarom, životnim optimizmom i novootkrivenom željom za životom. Plesni hitovi kao što su “2 AM”, “Vake Me Up” i “Vild Green”, koje bend smatra svojim najpop delom do sada, odražavaju se na same početke Foalsa, kada su bili kućni bend za žurke u svom rodnom Oksfordu. pozitivan haos na svakom nastupu.

Već sa prvim albumom „Antidotes” iz 2008. Ždrebeci su doživeli komercijalni uspeh i postali ljubitelji kritičara. U to vreme, bili su jedan od retkih britanskih indi rok bendova koji su stekli svetsku pažnju. Ali sada, nakon pet uzastopnih Top 10 albuma, niza nagrada i nominacija, čini se da su jedni od retkih koji su zadržali stalnu popularnost i uspeh. Njihova reputacija i baza fanova raste sa svakom novom pločom, a veliko priznanje stiglo je 2020. godine kada su proglašeni za najbolji britanski bend na BRIT AVARDS.

Učvrstili su svoju reputaciju odličnog live benda sa nekoliko nagrada za najbolji live bend godine; K Avards 2013 i NME Avard 2020, i sa nastupima na najvećim svetskim festivalima kao što su Glastonburi, Reading & Leeds, Rock am Ring, Bestival… Poslednji album je ujedno i prvi na kojem se Foals pojavljuju kao trio (Iannis Philippakis, Džek Bevan i Džimi Smit), a značajni su po tome što je Foals prvi put sarađivao sa nekoliko producenata na izdanju – Džon Hilom (Cage The Elephant, Florence + The Machine), Denom Kerijem (Tame Impala, Fontaines DC) i Majlsom Džejmsom i A.K. Pavle.

Pretprodaja ulaznica za sve pretplatnike Eventim nevslettera počinje u sredu, 22. februara u 10 časova. Opšta prodaja ulaznica počinje u četvrtak, 23. februara u 10 časova preko Eventim onlajn sistema i na fizičkim prodajnim mestima Eventima. Cena ulaznice za parter je 42 evra, a za tribine 47 evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here