‘Za bolje ne znam’ je poslednji singl sa prvog albuma benda SACHER “Biser, ambra, jantar”. Potpis snimka je i ovoga puta Branka Saher.

Foto | Goran Berović

Odlična pesma za zatvaranje priče i polako okretanje fokusa napred, pa nam Saher kaže: „Uskoro će biti objavljen prvi singl sa drugog albuma. Imali smo pauzu od skoro dve godine, jer me je zahvatila misteriozna bolest, ali sada se, na sreću, oporavljam, tako da ponovo radimo punom parom i vraćamo se koncertima uživo.“ Dakle, nije vreme za zatvaranje, ali uskoro da otvori nove priče.

Najpoetičnija pesma sa albuma je još jedan lirski biser, posveta intimi svakodnevice o kojoj Saher kaže „sve što imam da kažem o pesmi, napisao sam u samom tekstu.“ Poslednja strofa govori najbolje o pesma:

„I sve kad prestane, poslednjeg dana,
i biće jutro, ali ne mi,
Da mogu ponovo, sve bi bilo isto
Ne znam za bolje dane.”

Biser autorskog sveta, album „Biser, ambra, jantar“ dao nam je pesme koje će zauvek ostati, tekstove i citate koje ćemo ponavljati u godinama koje dolaze, a o tome je Saher već rekao: „Naslov albuma “Biser, ambra, jantar” je metafora za pretvaranje bola u lepotu. Sva tri ova dragocena materijala stvorena su od bola i patnje: biser iz školjke koja je povređena i mučena zrncem peska dok prerasta u biser, ambra je supstanca koja oblaže oštre nesvarljive kljunove mekušaca kojima se kitovi hrane a to se iz njih izbacuje da bi ljudi sakupljali i upotrebljavali kao skupu supstancu u proizvodnji parfema. Konačno, ćilibar se stvara od smole koju oslobađa povređeno drvo. U sva tri slučaja, bol se transformiše u nešto vredno i više ne žulja, već nestaje.”

Prošle su skoro dve godine od poslednjeg singla, ali to su bila izazovna vremena, a nakon prevazilaženja problema, bend SACHER ponovo svira ove nedelje, 14. maja 2023. godine. na Sajmu Paviljon 7, gde su predstava za još jednu legendu – Bajagu.

Na Velesaju će vam svirati Saher tim – Ivan Beuc i Miljan Bakić na gitari, Drago Brkljačić – Faca na bubnjevima i Filip Riđički za mikrofonom, uz Srđana Sahera na basu. Dođite, poslušajte “Za bolje ne znam” i druge sjajne pesme sa albuma “Biser, ambra, jantar” u produkciji Zvonimira Duspera Dusa i još nekoliko sjajnih hitova iz pera i gitare Srđana Sahera.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here