Nakon 27 godina dinamične karijere, SUM 41 su nedavno objavili da se razilaze. Ovaj beskompromisni pop punk bend imamo priliku da vidimo poslednji put u Hrvatskoj za tačno mesec dana – 11. juna na Ljetnoj pozornici u Opatiji, gde će im se kao predgrupa pridružiti britansko-hrvatski bend The Lunar Iear . Pre konačne transformacije, SUM 41 je najavio poslednji album „Heaven :k: Hell” i poslednju svetsku turneju.

„Biti deo SUM 41 od 1996. doneo nam je neke od najboljih trenutaka u našim životima. Zauvek ćemo biti zahvalni starim i novim navijačima, koji su nas beskrajno podržavali. Hvala vam za proteklih 27 godina.” – poručili su članovi SUM 41.

Karijera kanadskog benda SUM 41 započela je debi albumom “All Killer No Filler” iz 2001. godine. Njihov razigrani pop-pank zvuk sa himničkim melodijama i tekstovima usmerenim protiv svih autoriteta odmah su prihvatili buntovni tinejdžeri na pragu milenijuma. Singlovi „Fat Lip”, „In Too Deep” i „Motivation” doveli su ih visoko na muzičke liste, a album učinili platinastim u SAD, Kanadi i Velikoj Britaniji, a bend globalno popularnim. Iako su se prvobitno pojavili kao naslednici MTV-jevog skejt-pank, pop-pank zvuka Blink-182, vremenom su postali oštriji, mračniji i složeniji, i na pravi način muzičke evolucije pretvorili su se u punokrvni rok bend. Nakon više od 15 miliona prodatih ploča širom sveta i sedam izdatih albuma, nominacija za nagradu Gremi, dve nagrade Juno (sedam nominacija), nagrade Kerrang!, kao i više Alternative Press Music Avards, SUM 41 je ostao jednostavno rok bend – beskompromisan i pošteno.

SUM 41 dolaze u Hrvatsku u sklopu turneje na kojoj promovišu njihov sedmi studijski album “Order in Decline”, nesumnjivo najteži i najagresivniji album u njihovoj legendarnoj karijeri, a ujedno i najdinamičniji. Hrvatsko-britanski bend The Lunar Iear po prvi put će se predstaviti domaćoj publici kao predgrupa na ovom “pop punk festu”. Ovaj duo čine britanski pevač, gitarista i basista Konor Bol i hrvatski bubnjar Saša Maček. Zajedno, pop punku daju svežu energiju i stav, kombinujući privlačne refrene i hermetičke instrumentale.

Pre nego što je pokrenuo projekat Lunarne godine, Konor je bio suosnivač nagrađivanog, platinastog pop fenomena Vamps, koji je razbijao top liste i obilazio svet. Saša je odrastao u porodici od jedanaest bubnjara u Čakovcu i svira bubnjeve za platinaste hitmejkere iz Los Anđelesa – Cheat Codes. Iako su se upoznali onlajn, tokom izolacije, oživeli su muziku na stari dobri način – licem u lice. Godine 2021. potpisali su ugovor sa M3 Recordings i pronašli savršenog partnera za snimanje – producenta Meta Malpassa koji je radio sa Blink-182 i Machine Gun Kellijem. Od tada, bend je objavio EP za veliko priznanje, uključujući pesmu br. 1 na britanskoj iTunes Rock listi, nekoliko miliona strimova i uspešnu turneju u Velikoj Britaniji. Nedavno su objavili singl „Hej! Čekati!” sa njihovog predstojećeg LP-a, koji su napisali zajedno sa Markom Hopusom iz Blink-182.

Ulaznice za koncert SUM 41 mogu se kupiti preko Eventim onlajn sistema i na fizičkim prodajnim mestima Eventima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here