Ustanova Gitarijada  je, zajedno sa ostalim zaječarskim Ustanovama kulture, priredila zajedničku prezentaciju, u okviru “Dana Timočana i Krajinaca”, koji se od 31. marta do 8. aprila održavaju u Beogradu.


foto: Milena Ilić
foto: Milena Ilić

Mesto dešavanja bila je kuća Đure Jakšića u poznatoj Skadarskoj ulici. Domaćin je bilo Udruženju Timočana i Krajinaca iz Beograda, koje ove godine slavi svoj devedeseti rođendan.

Ustanove Gitarijada predstavila je beogradskim Timočanima i Krajincima program ovogodišnjeg Festivala, kao i bogat prateći program, a na kraju je prikazan i promotivni film o Gitarijadi.

Na štandu Gitarijade predstavljena je i enciklopedija, “Zaječarska Rapsodija”, autora Zorana Aleksića .  Podsećanja radi, ovo delo predstavlja urbanu kulturu Zaječara od 1940. do 2010. godine.

Program su muzikom obojili muzičari iz Zaječara i Majdanpeka, trio Zaječarski BEAT.

Dan ranije, Ustanova Gitarijada imala je uspešnu promociju i na manifestaciji “Jamie Gastro Day”, koja je održana u zaječarskom Euroklubu, na Kraljevici.

Tokom celog dana, osim zanimljivih panel diskusija iz domena kulinarstva,  brojnim novinarskim ekipama i posetiocima, predstavljeni su I turistički potencijali Grada Zaječara, a festival Gitarijada, svakako je u samom vrhu onoga što Zaječar može da ponudi.

Program ovogodišnje Gitarijade biće predstavljen i na 16. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora, koji se od 2. do 4. aprila održava u Nišu.

Osim Gitarijade, posetiocima Sajma biće predstavljene i ostale manifestacije Grada Zaječara, poput  Zoranovih dana, Dana poezije, Filozofske škole, kao i Carska palata Feliks Romulijana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here