Konkurs za takmičarske demo sastave osmog Jelen Demofesta zvanično je okončan, a ove godine ponovo je stigao rekordan broj prijava – njih 461, što je za četiri više od prošle godine.  


Demofest_3_Dan (226)Na mail adresu stizale su prijave iz svih šest zemalja regiona, a najveći broj demo izvođača čekao je posljednja dva dana konkursa, kada je pristiglo preko 50% ukupnog broja prijava.

Po već ustaljenom obrascu, najviše prijava stiglo je iz Srbije (199) i Hrvatske (125), nešto manji broj iz BiH (96), što govori o muzičkom potencijalu koji ove tri zemlje imaju. Sa druge strane, najveće iznenađenje je povećan broj prijava iz Slovenije (20), a tu su, naravno, i demo bendovi iz Makedonije (12) i Crne Gore (9).

“I ove godine smo uspjeli da oborimo rekord po pitanju broja prijava za Jelen Demofest, iako se ne radi o velikoj razlici u odnosu na prethodnu godinu. Ipak, kako rekordi postoje da se obaraju, ne možemo da ne budemo ponosni i zadovoljni sa ovakvim rezultatima”, kazala je Brankica Janković, direktor Jelen Demofesta.

Dodaje da je sada pred stručnim žirijem zaista ogroman posao preslušavanja 922 pristigle numere i odabira 30 bendova koji će se takmičiti u Banjaluci.

“Nakon što žiri završi sa ocjenjivanjem demo sastava, na osnovu broja pristiglih glasova znaćemo kojih 30 bendova ćemo slušati u Banjaluci u julu. Svjesni smo i da su bendovi nestrpljivi da saznaju da li su prošli dalje, ali njihova imena će biti poznata tek tokom juna”, istakla je Jankovićeva.

Ona je takođe podsjetila da će rezultati konkursa i imena članova žirija biti objavljeni na zvaničnoj stranici festivala demofest.org, kao i na Facebook stranici Jelen Demofesta.

“Kada je u pitanju revijalni program festivala, zadržali smo prošlogodišnju koncepciju, te će pored pobjednika sedmog Jelen Demofesta, publika moći da čuje i vidi tri poznata regionalna izvođača, ali i tri svjetske muzičke zvijezde”, navela je Jankovićeva.

Jelen Demofest će ove godine biti održan od 16. do 18. jula u Banjaluci, ali još uvijek nije poznata njegova tačna lokacija.

Demofest_3_Dan (94)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here