Kraj 2022. doneo je Tomislavu Golubanu mnoge odlične pozicije na specijalizovanim top listama širom sveta i odlične kritike. Album 20 IEARS ON THE ROAD već 10. nedelju je prisutan na top-listi 50 bluz albuma, na TOP 200 najboljih bluz albuma 2022. nalazi se na 133. mestu, dok je u podžanru Contemporari blues 72. (Izvor: Roots Music Report).

Lepe reči za novo delo ima i prestižni časopis „Živi bluz”: „Pored toga što nudi zanimljiv rezime Golubanovih dosadašnjih ostvarenja, „20 godina na putu” odličan je materijal za sve koji još nisu konzumirali njegovu muziku.

Tomislav Goluban objavio je svoj 14. studijski album 20 IEARS ON THE ROAD za američku izdavačku kuću Blue Heart Records, a za treći singl izabrana je pesma „I Can’t Take It Animore”. Otpevao ju je gitarista i pevač Crooked Eie Tommi, a poslušajte je na linku: OVDE.

Ovo je njihova prva saradnja, o kojoj je američki muzičar rekao: „Ovo je moje prvo iskustvo u snimanju pesme na dva kontinenta. Pesma je klasična bluz tema, priča o propaloj vezi u kojoj je neko morao prvi da kaže “Ne mogu više!”

Ovim putem vas pozivamo na zagrebački dio koncertne promocije albuma 20 IEARS ON THE ROAD u subotu, 21. januara. od 21 čas u kafani „Booze and Blues“ (Tkalčićeva 84), gde će specijalni gost večeri biti bend Zabranjeno pušenje, koji je Goluban svirao kao gost na aktuelnom duplom albumu „Karamba!“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here