Drugi Pozitivan koncert biće održan u klubu „The Quarter“ u Novom Sadu, 1. decembra 2013. godine na Svetski dan borbe protiv SIDE u organizaciji Udruženja Prevent.

Na koncertu nastupaju i novosadski bend Nova, šabački Eleven i prvi predstavnici AntiGlobalEtnoPunk zvuka, Neozbiljni Pesimisti iz Sombora.

Članovi Udruženja Prevent iz Novog Sada  razgovaraće sa posetiocima koncerta, uz podelu edukativnog materijala i kondoma, u vremenskom intervalu od 20 časova, do 22h. Takođe, od 20 sati pogledajte plesni performans Kluba umetnika Bina iz Novog Sada i članova plesnog kluba “Bolero”.

  • 20:30h – NOVA
  • 21:15h – ELEVEN
  • 22h – NEOZBILJNI PESIMISTI

Podsećanja radi, Pozitivan koncert je humanitarnog karaktera, ali će ulaz biti besplatan, a organizatori pozivaju sve koji planiraju da posete koncert da doniraju jedan slatkiš za novogodišnje paketiće koje će Udruženje Prevent podeliti deci koja žive sa HIV infekcijom. Slatkiši će biti prikupljani u klubu “The Quarter” neposredno pred koncert i tokom koncerta.

pk 1Novosadski bend Nova svira autorsku muziku od 2009. godine. Početkom ove godine koncertno su se aktivirali, snimili su singl i spot pod nazivom „Sa one strane“. Paralelno sa mini turnejom koju trenutno imaju u Vojvodini, bend priprema i spot za novi singl koji je nedavno snimljen. Novu karakteriše gitarski zvuk, tekstovi na srpskom jeziku praćeni rifovima koji ostavljaju snažan autorski pečat.

Bend čine: Slobodan Vuletić (gitara i glavni vokal), Janoš Botka (gitara i vokal), Robert Moldvaji (bubanj i vokal) i Viktor Moldvaji (gitara i vokal).

 

 

pk3Alternativni rok bend Eleven nastao je krajem 2008. godine u Šapcu. Već godinu dana kasnije  uradili su prvi album “A Moment Of Silence”. Dve godine kasnije u izdanju Kulturnog Centra Šabac izlazi CD singl “Neko čudno vreme/Poslednji put”. Prošle  godine Eleven je završavio rad na  svom drugom albumu pod nazivom “Težina okova”, izbacuje nekoliko singlova u formi video spotova od kojih se za pesmu “Poslednji put” emituje na MTV ADRIA kanalu. Nedavno su imali promene u postavi benda te sada nastupaju u sastavu:  Milan Arnautović Firca (bubnjevi), Predrag Daničić (gitara), Miki Stanković (bass), Zoran Kuzmanović (vokal) i  Petar Petrović (ritam gitara).

 

 

Neozbiljni Pesimisti, proglašeni za Bend godine 2012. po mišljenju publike i ekipe muzičke emisije „Gruvanje“, imaju iza sebe dva albuma i pregršt hitova koje publika horski peva sa bendom, veliki broj nastupa u zemlji i inostranstvu.

Nedavno su objavili novi singl i spot „Dobro došli u Švedsku“ čiju režiju potpisuje Bojan Đurišić sa kojim Pesimisti već duže vreme imaju uspešnu saradnju. Neozbiljni Pesimisti poznati su po odličnoj atmosferi koju prave na koncertima, a novosadska publika ih poznaje jako dobro i uvek rado dolazi na njihove koncerte.

pk2

Drugi Pozitivan koncert finansijski su podržale Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada i Komercijalna banka.

Facebook stranica Pozitivnog koncerta: https://www.facebook.com/pozitivankoncertnovisad

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here