Proslavljeni francuski producent i kompozitor St. Germain sinoć je u Belexpocentru održao svoj prvi koncert u Srbiji pred više od 3.000 ljudi.  Ljubitelji pariskog muzičara iščekivali su ovaj koncert gotovo dve decenije, a koliko je njegova muzika značajna za čitave generacije koje su jazz-house i lounge zavoleli putem epohalnih izdanja “Tourist” i “Boulevard”, sinoć se moglo gotovo opipati.  Veštim sklopom dobro znanih pesama, kao i fantastičnih numera sa novog albuma “St. Germain”, osam muzičara na sceni držali su publiku na vrhovima prstiju gotovo dva sata, a posetioci su osmesima potvrdili koliko im je prijao ovako magičan početak Exit Avanture.


St_Germain_1_EXIT_Photo_TeamLudovic Navarre, kako je puno ime umetnika kojeg znamo pod imenom St. Germain, napravio je zanimljiv muzički zaokret i u nove pesme uveo zvuke zapadne, saharske Afrike, pa su se sinoć u Beogradu mogli čuti i tradicionalni instrumenti iz Malija, kao što su kora, balafon i n’goni, utkane u njegov specifični zvuk koji u sebi sadrži elemente house muzike, džeza i bluza.

Koncert je otvoren singlom „Real Blues” sa novog albuma „St. Germain”, da bi usledila jedna od njegovih najpoznatijih pesama, „Rose Rouge”. Čuveni „So Flute” odsviran je u potpuno novom aranžmanu, a nakon dva sata više nego kvalitetne svirke, nastup je završen kultnom numerom „Sure Thing” koju su muzičari izveli na bis.

Beogradski koncert je ujedno i početak velike svetske turneje St. Germain, a Navarre je ranije najavio da mu je drago da je prvi koncert baš u Srbiji, budući da nikad nije nastupao u ovom delu Evrope.

Za produkciju događaja bili su zaduženi Exit, agencija Infinity Creative i Dom omladine Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here