Veliki festival manifestacija i destinacija “Beogradski manifest” s ponosom najavljuje da će od 27. do 29. maja na Gornjem gradu Kalemegdana, pored brojnih i raznovrsnih sadržaja, posetioci moći da uživaju i u filmskoj zoni “Ponovo radi bioskop” gde će se okupiti organizatori i učesnici najboljih filmskih festivala u Srbiji. Program možete pogledati OVDE.


BGMF 2015 - Ponovo radi bioskopSvoje programe predstaviće: Beogradski internacionalni filmski festival – FEST, Festival autorskog filma, Festival nitratnog filma, Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, Kids Fest, Filmski festival u Sopotu – Sofest, Leskovački internacionalni festival filmske režije, a tokom festivala biće organizovani kokteli, razgovori sa autorima, glumcima i učesnicima. U cilju unapređenja međusobne saradnje festivala, ali i povezivanja i afirmacije svih filmskih festivala na jednom mestu, učesnici će biti u prilici da se predstave i razmene iskustva iz oblasti filmskog stvaralaštva, umetnosti i filmske industrije.
 U bioskopu na otvorenom u divnom okruženju Kalemegdana, na velikom ekranu, a uz pomoć bežičnih slušalica, kako ne bi bili ometeni drugim programima,  ljubitelji filma će tokom tri dana festivala biti u prilici da pogledaju čak 18 filmova, među kojima su najznačajnija filmska ostvarenja koja su prikazivana na festivalima. Svakoga dana projekcije počinju u 10 časova, a potom u 12:30h, 15:00h, 17:30h i 20:00h, a poslednja projekcija u 22:30 časova. Između ostalih, biće prikazani filmovi: Vlažnost, Lepotica i zver, Samo bog prašta, Potpuno nov zavet, 99 domova,  Kraljica i zemlja, Faust, Sveti motori, Komuna, a svaki dan započeće crno belim jugoslovenskim filmovima, koje će posetioci imati priliku da pogledaju samo na Beogradskom Manifestu.
Silent movieProjekcije filmova su besplatne, a plaća se samo ulaz na festival 350 dinara dnevno, a za decu do 10 godina ulaz je slobodan.Takođe postoji mogućnost kupovine i trodnevne ulaznice za 999 dinara, koja će na festivalskom ulazu biti zamenjena narukvicom, a posetiocu će omogućiti dva ulaska na festival u toku dana, i to do 17h i od 18h, zavisno od programa koje posetilac želi da prati. Ulaznice se mogu kupiti na svimprodajnim mestima DD Ticketsa i u Win Win radnjama. Posebno napominjemo da je ulaznica ujedno i konzumacija za neki od proizvoda partnera festivala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here