U rokerskom gradu kiša ponovo nije dozvolila da se na binu Gitarijade popnu demo bendovi, zbog kojih pomenuti festival i postoji. Pored dobre reakcije organizatora,  i odlaganja Gitarijade na jedan dan zbog nevremena, koje je zadesilo mesto na dva Timoka, ponovo Zaječar nije imao sreće. Pristigla mnogobrojna publika ipak je mogla da uživa uz nastup velikana Ex Yu scene, kultnog sastava “Prljavo Kazalište”, a nakon toga i Partibrejkersa. Treba napomenuti da su od 20 časova zaječarsku publiku oduševili prošlogodišnji pobednici 47. Zaječarske Gitarijade, bend iz Vranja, “Mud Factory”. 

DSC_0488

 

Nakon fantastičnog nastupa, punog emocija i prizivanja uspomena, glavni vokal Kazališta, Mladen Bodalec, rekao je: 

Malo je vremena da se srede osećaji, nekada je više ljudi, nekad manje, ali mislim da se dosta ljudi skupilo, trebalo bi prespavati noć, pa da se slegnu malo utisci, za sada ja se prilično lepo osećam i lepo mi je.

DSC_0421

 

 

Radimo na 15. studijskom albumu i to je respektabilna brojka. Kada me pitaju šta mi je najdraže, meni je najdraže to što sam došao u Prljavo Kazalište, jer ja nisam od prvog dana, ja sam od 85′, još ću valjda izdržati do 30 godina. Meni je najdraža pesma “Ne zovi mama doktora” meni je to prvi hit sa albuma “Zlatne godine”.

DSC_0472

Mladim demo bendovima mogu poručiti da treba biti uporan, da treba puno rada, da će se zvede nekima poklopiti, kome ne znam ni sam. Neka veruju u sebe, neka veruju u to što rade, neka budu iskreni. Iskrenost je prvi kriterijum.

DSC_0555

 

Odmah pošto su pristigli u Zaječar, gde su zbog odlaganja nastupa proveli i više nego planirano, Prljavo Kazalište je na konferenciji za novinare , zapravo,  Mladen Bodalec, se obratio rečima:

Ja ne vidim da se Kazalište promenilo, imaš te neke svoje emocije, čovek ne može pobeći sam od sebe, to je put kojim ideš, ne možemo se maknuti od sebe. Nikad nismo sledili neke trendove namerno. Ja gledam rok en rol na način kakvim ga vidi Prljavo Kazalište.

DSC_0509

 

Nakon nastupa Prljavog Kazališta, na binu su se popeli Partibrejkersi i prosto je zapalili nekom posebnom energijom. Možda zbog činjenice da ih ovaj kraj dugo nije čuo, ili je to možda malim delom bilo i zbog scene 48. Gitarijade.

DSC_0679

 

S obzirom na to, da je na samom kraju nastupa “brejkersa” počela oluja sa obilnim padavinama, koja je za kratko vreme potpila već blatnjav teren, rasterala sav pristigao narod, organizatori nisu imali drugog izbora, no da i ove večeri spuste zavese, a mi smo ostali bez razgovora sa bendom Partibrejkers. Za naredne dane pod znakom pitanja su nastupi nekih od gostiju iz revijalnog dela, ali poslednju reč daće organizator u toku dana.

 

Uskoro još fotografija sa druge večeri.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here