Na kasnoantičkom lokalitetu, Felix Romuliana, nadomak Zaječara, već treću godinu zaredom, grad na dva Timoka „otvara kapije“ najstarije rok manifestacije. Početak 48. Gitarijade i 18. Moto skupa ozvaničen je sinoć, unutar zidina palate iz IV veka. Led je probio sada već nadaleko poznat akapela hor „Viva Vox“. Skupina mladih ljudi pod dirigentskom palicom Jasmine Loren, priredila je zaječarcima odličnu izvedbu i ponovo se pokazala u predobrom svetlu, tako da možemo reći da su predstavljali dragulj večeri. Izvodjenjem najvećih svetskih hitova, poput: Du Hast, Killing in the name, Bohemian rhapsody i drugih, ostavili su mnogobrojnu publiku bez daha, a bez daha je pomalo od uzbuđenja ostala i Jasmina Loren, dirigent hora Viva Vox.

DSC_0163

 

„Velika nam je čast što nastupamo na otvaranju Gitarijade, 48. po redu. Dvojica momaka su već nastupala sa svojim bendovima na Gitarijadi i pobeđivali, pa je to još i slađe.

Od kud mi ovde, a bez instrumenata, mozda je upravo to zanimljivo. Mi glasovima ne baš da puko imitiramo zvuke instrumenata, ali je aranžman tako napravljen da se instrumentalne deonice pretoče u vokalne, pa eto zapravo imamo gitare, ali vokalne“.

 

DSC_0114

Nakon iscrpnog nastupa hora iz Zemuna, na improvizovanu binu stali su čelnici grada, koji su uručili ključeve grada i Memorijalnu nagradu Kosta Čauš.

DSC_0172

Nagradu, koja je ponela ime Koste Čauša dodeljena je Radiju 202, dok su ključevi grada uručeni predstavnicima ruskog moto kluba „Noćni Vukovi“, dok je titula rokonačelnika ove godine, kako je i najavljeno dodeljena frontmenu sastava „Atomsko Sklonište“ Brunu Langeru, koji nije krio zadovoljstvo prilikom uručenja ključeva. Podsećanja radii, Atomsko Sklonište nastupiće 2. avgusta na glavnoj bini ovogodišnje Gitarijade.

DSC_0058

Treba naglasiti da su ovom okupljanju u velikom broju prisustvovali članovi domaćeg moto kluba „Triumph“, koji su se tokom godina pokazali kao dobri domaćini i organizatori Moto skupa, koji je ove godine, kako se navodi u Moto Asocijaciji, centralni moto skup u Srbiji.

DSC_0189

U nastavku koncertnog programa nastupio je i Vlada Divljan sa svojim bendom. Podsetio nas je na neka lepa vremena, divnu muziku i činjenicu da dobre stvari nikad ne umiru, zapravo nikada se ne mogu zaboraviti. Celokupni koncert zabiberio je i Zdenko Kolar svojim umećem. Nastup Vlade Divljana je svakako jedan od svetlijih trenutaka u zivotu svakog ljubitelja muzike.

Foto: Ivica Ivanović
Foto: Ivica Ivanović

Na samom kraju, pojavila se Marija Šerifović, koja se ovoga puta predstavila obradama hitova iz sveta rok en rola. Na samom početku bez potrebe prozvala je sve one koji su negodovali zbog njenog nastupa. Lep utisak ostavio je prateći vokal benda Marije Šerifović, pirvlačna devojka, koja je sve prisutne oduševila svojim umećem i talentom.

 

Uskoro očekujte još fotografija sa prve večeri u Galeriji.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here