Legendarni rok sastav Pearl Jam vraća se na muzičku scenu singlom pod nazivom Dark Matter” koji čini prvi uvid u istoimeni studijski album zvanično najavljen za 19. april! Numera predstvlja eksplozivan uvod prožet intenzivnim vokalima frontmena, a svojim pronicljivim zapažanjem i okom za suptilne nijanse života, lirički se osvrće na bitne trenutke koji često ostaju neprimećeni, pretvarajući ih u vanvremenske pesme koje ostavljaju veliki utisak na slušaoce.

„Dark Matter” predstavlja veliki povratak kultnog benda nakon izuzetno cenjenog izdanja „Gigaton” objavljenog 2020. godine. Novi album čini jedanaest svežih pesama koje su nastale prošle godine, a ceo proces stvaranja u studiju trajao je svega tri nedelje. Bend je udružio snage sa producentom Andrew Watt-om i novim numerama je istakao osećaj jedinstva koje grupa neguje već trideset godina, stoga je album doneo sirove emocije koje su iznete na iskren i prirodan način zahvaljujući njihovoj dobroj konekciji.

Još uvek pokušavamo da nađemo načine da komuniciramo, trenutno smo u fazi života kada nam je stalo da objavimo nešto samo ako je stvarno kvalitetno i za nas ima smisla. Bez ikakvog preterivanja tvrdim da je ovo naš najbolji rad do sada”, ispričao je frontmen benda Eddie Vedder o predstojećem albumu.

„Kada smo se okupili u jednoj prostoriji, osetili smo da je vreme za jako važan projekat za našu karijeru. Na sve to je svakako uticao i Andrew kao producent, s obzirom na to da on odlično poznaje ne samo nas kao grupu, već i naš način pisanja i izvođenja muzike. Njegov entuzijazam se lako preneo na nas, bila je to jaka sila koja nas je ponela. Mnogo sam zahvalan fanovima i mojoj braći sa kojom imam priliku da stvaram muziku”, dodao je basista benda Jeff Ament o radu u studiju.

Pearl Jam se kao alternativni rok bend afirmisao kroz dvanaest studijskih albuma koji su na globalnom nivou prodati u više od 85 miliona primeraka, a izdanje „Dark Matter” će grupu povesti na novu svetsku turneju koja će trajati tokom cele 2024. godine. Novim studijskim albumom Pearl Jam obećava da će održati kvalitet koji garantuje već više od tri decenije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here