Jedan od programa 48. Gitarijade i 18. moto skupa je i Gitarijada Visual. U sklopu ovog programa će u petak 1. avgusta sa početkom u 18.45 na pešačkoj zoni kod pozorišta „Zoran Radmilović, biti otvorena izložba koncertnih rok fotografija „Rok momenti“ autora Anamarije Vartabedijan i Stanislava Milojković i zaječarskog fotografa, člana foto kluba „202“ Miloša Milojevića koji će ovom prilikom izložiti svoje početničke koncertne rok fotografije nastale na zaječarskim Gitarijadama.

rok-momenti-203x300

Izložba predstavlja foto dokumentaciju koncertne aktivnosti rok muzičara sa domaće i strane scene i raznolilkost izraza 6 autora – fotografa, sa ciljem da se podstiče, razvija i afirmiše rokenrol kultura i rok fotografija širom republike Srbije.

Ideja projekta je povezivanje fotografa različitih generacija iz nekoliko gradova Srbije koji su svojim angažmanom kroz izožbenu aktivnost u prethodnom periodu doprineli novom umetničko-likovnom pogledu na jedan specifični fotografski žanr.

Na istom mestu u isto vreme će biti organizovana i Retrospektivna izložba prethodnih 8 godina Rok salona koji je u prethodnom periodu bio sastavni deo programa zaječarske Gitarijade a na kojoj će biti izložene najbolje nagrađivane fotografije više od 50 autora iz čitavog sveta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here