Drugo  veče  Green Heart  festivala u Sokobanji   otvorio je  bend  „Prljave setre“  iz Niša, koji  je bio pobednik  Green Heart  demo festa. Nakom  njih počeo  je redovni  program i na scenu su stupili njihovi sugrađani   iz  benda  „Novembar „ . Ovaj  sve aktivniji  pank bend   iz Niša  imao je  zadatak da napravi pozitivnu  atmosferu i  zagreje  puliku koja  već bila u zavidnom broju.


novembar soko banja 1Novembar  ove godine proslavlja 25 godina aktivnog rada i posle nastupa na Arsenal festu i festivalu „ 5 do 100“ u Nišu  i  Sobanja je imala čast da ugosti  Niške pankere. Predvođeni  frotmenom Goranom Kostićem – Kostom i  svojim  energičnim nastupom  bili su pun  pogodak organizatora da drugo veče bude za pamćenje.  Svoj nastup su otvorili  Apokaliptičnom devojkom, pa zatim  pesmama „ Kaži mi“, „Irena“, a prava  euforija je nastala kada je Sokobanjom odjeknula stvar „ Tako mlad i tako čist“. 

Nakon jednočasovnog nastupa Novembra  na scenu su stupili srpski  „irci“ u liku Ortodoks Celtsa.  Kao i uvek na njihovim nastupima  atmosfera je bila usijana  zvukovima  Irskih  motiva  i na samom startu svirke mogao se čuti  „The Irish Rover“, „ Wearing of  the  Green“ . Kako je nastup dalje tekao, tako je i atmosfera podizana  baš kao da se nalazimo na stadionu njihovog omiljenog  fudbalskog kluba  „Seltik“. Svoj nastup završili su hitovima  „Far Away“, „ The Celts stike again“ i naravno  „ Driking song“.

van gogh soko banja 1Čast da zatvori drugo polufinalno veče pripalo je bendu „ Van Gogh“.  Poštovaoci  Green Heart festivala  su  okupirali  prostor oko bine sa svih strana. Sokobanjskim trgom mogla se videti publika od 7 do 77 godina, jer svi znaju da  nema  pravog festivala  u Srbiji bez  Van Gogha. 

Svoj nastup bend otvara pesmom „Skači, skači“  koja od starta podiže atmosferu, a zatim „ Kiselina“, „ Srce“ , „ Klatno“.  Negde u sredini nastupa  Đule je izveo devetogodišnjeg  dečaka  Dušana na  bini, dao mu je  svoju gitaru u ruke i naj taj način  pomogao mu da oseti   „čar“ rokenrola .

 U poslednjem delu nastupa nastala je prava euforija kada su se čuli prepoznatljivi  zvuci hitova „ Neko te ima noćas“ i „ Spisak razloga“. Sokobanjsku priču  završili su pesmama „Ludo luda“ i „Anđele moj brate“.

Sve u svemu drugo veče je ovog puta bilo besprekorno organizovano . Satnica ispoštovana,pravi izbor  bendova i ogromna poseta festivala. Večeras  će zajedno binu da podele „ Vrelo“, „Irie fm“ i  S.A.R.S.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here