Sada već tradicionalno, pred sam start Gitarijade, u Zaječaru je organozovana Rok Akademija. Bendovi, polufinalisti 48. Gitarijade, imaju priliku da učestvuju na Rok akademiji, koja počinje danas, 26. i završava se 30. jula. Rock Akademija - Ponedeljak - 0006

U prostorijama muzičke škole „Stevan Mokranjac“ priliku da nauče nešto novo ili podele svoje znanje sa kolegama, ima tridesetak članova demo bendova iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Stručna predavanja vršiće Darko Saračević, osnivač omladinske organizacije Alter Art iz Bosne i Hercegovine, koja se bavi podrškom demo bendovima.

Sa željom da pruži oslonac mladim muzičarima, organizator festivala  na ovaj način omogućava usavršavanje starih i sticanje novih znanja iz oblasti muzike, podešavanja i održavanja instrumenata, metodologije vežbanja sviranja i pevanja, menadžmenta, produkcije zvuka i audio snimanja. Tokom trajanja Rok akademije biće organizovane i radionice za prateće osoblje, ton majstore i ostalo tehničko osoblje.

Rok akademiju realizuju ustanova Gitarijada i Timočki omladinski centar uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

foto: Ivica Ivanović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here