Poznati kruševački kantautor Milan Kropf upravo je objavio, za Take It Or Leave It Records, novu kolekciju nostalgičnih ljubavnih pesama, sklopljenih pod zajednički krov nazvan “Akustična strana sveta”, uz koju nam nudi premijerno i punokrvni letnji hit – video-singl “Ritam ljubavi”.

Album „Akustična strana sveta“ sniman je od 2017. do 2019. godine u studiju „Košnica“, a za snimanje i produkciju bio je zadužen Zoran Vasić (Zoka ZAA). Milan je odsvirao akustične i električne gitare, otpevao sve vokale i autor je muzike, tekstova i aranžmana. Na materijalu su još svirali: Vukče i Stana (bubnjevi) i Neša i Mlađa (bas gitare).

Prednja strana omota je delo Dejana Matića Dexa, iz njegove slikarske faze „Inspirisan Kubom“.

Album je dostupan na CD nosačima, kao i na svim relevantnim digitalnim platformama:

Amazon: https://www.amazon.de/s?k=Milan+Kropf+-+Akusticna+Strana+Sveta

Google:https://play.google.com/store/search?q=Milan+Kropf+-+Akusticna+Strana+Sveta

Deezer: https://www.deezer.com/en/album/157952542

“Dugo su putovale, skoro pa čitavu večnost, pola nečijeg života. Ipak, na kraju su stigle baš tamo gde su trebale stići – na Akustičnu stranu sveta. Dok zri u starim hrastovim bačvama, vino biva sve bolje kako vreme protiče. One su zrile na nekim skrivenijim mestima, neke i duže od trideset godina. Možda će nekoga i opiti jednostavnost njihovih stihova, akustične gitare, romantika i istinitost koja je osnov svake od njih. Što je najvažnije, mogu se konzumirati neograničeno” – objašnjava svoje delo Milan.

Prvi video-singl sa albuma urađen je za pesmu „Ritam ljubavi“, za čiju produkciju su bili zaduženi Stefan Erčević (reditelja i montažera), Dejan Jovanović, Stevan Micić i Nikola Bašić (snimatelji) i Aleksandar Džamić (dron-master). U glavnim ulogama okušali su se Anđela i Vojin.

“Inspiraciju za zbivanja u spotu pronašao sam u višedecenijskom druženju sa prijateljima, Ćukijem i Deksom. Obojica se pojavljuju u video zapisu kao akteri. Snimali smo ga u jednom etno dvorištu pored Morave, u blizini Kruševca, koje se nekada idilično zvalo Moravski cvet“ – dodaje Kropf.

Preostaje samo da zaplešete u ritmu ljubavi. Okružite se dobrim ljudima, uz koje ćete i sami postati bolji. Udišite svež vazduh pokraj bistre vode, vratite se prirodi i čuvajte je.

Čitav album možete preslušati i preko YouTube kanala: 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here