Nišville Jazz Festival će ove godine predstaviti još jednu novu binu u Tvrđavi gde će se program pratiti besplatno, u cilju konstantne edukacije publike i obogaćivanja festivalske ponude.


Nisville KLAVIR resizeNa ovoj bini će od 13 do 16.avgusta (od 20:00 do 23:00h) nastupiti mladi talentovani pijanisti koji će uživo improvizovati svirajući uz neme filmove koji će se projektovati na video bimu u neposrednoj blizini muzičara. Sa obzirom na direktnu asocijaciju na kultni film „Maratonci trče počasni krug“ simboličan naziv ove bine je „Kristina Stage“. Planirana lokacija za novi stejdž je u neposrednoj blizini planinarskog doma sa desne strane od glavnog šetališta koje vodi ka centralnom festivalskom prostoru.

Nišville Fondacija ovom prilikom otvara konkurs za mlade pijaniste starosti do 27 godina da se prijave za učešće na festivalu. Stručni žiri će od prispelih prijava selektovati 16 najboljih, a četiri muzičara po večeri će nastupati u dva bloka po 20 minuta.

Za prijavu na konkurs za mlade pijaniste potrebno je poslati kraću biografiju, fotografiju i video ili audio snimak (može i linkovi!) muziciranja u trajanju do 3 minuta. Materijal slati elektronskim putem na info@nisville.com

Konkurs je otvoren do 1.jula 2015, a za učesnike koji budu izabrani, Nišville će obezbediti smeštaj i ulaznice za glavni festivalski program.

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here