Beogradski gothic/progressive/melodeath metal bend DEMIST objavio je svoj prvi album pod nazivom “Guilt and Pleasures”.


Front CoverAlbum je snimljen u studiju “Blaze”, a producirao ga je Miloš Mihajlović. “Guilt and Pleasures” sadrži deset pesama na engleskom jeziku. Muziku, tekst i aranžmane potpisuju članovi benda Demist.

Pesme sa albuma “Guilt and Pleasures” odlikuju karakteristična mešavina zvuka bazirana na formuli ženskog vokala i muške growl deonice, uz novu snagu i tvrđi, mračniji prizvuk jake distorzije i dinamičnih linija ritam sekcije.

Nakon što je uspešno koncertno promovisan u Beogradu, album je objavljen na Bandcamp stranici benda Demist gde se može preslušati i kupiti. Album je dostupan za preslušavanje i na zvaničnoj web prezentaciji  benda.

http://demistserbia.bandcamp.com/album/guilt-and-pleasures

Demist su: Dragica Maletić (vocal), Marko Lukić (keyboards), Mladen Jovanov (drums), Ilija Marković (bass) i Stefan Gajić (guitar). Doprinos u stvaranju prvog albuma dali su i bivši članovi benda: Milan Jovać (guitar), Aleksandar Travica (guitar), Ilija Milanović (bass).

Neposredno pred izdavanje albuma Demist je objavio i lyrics video “Generation Grey”.

Iako bi se na prvi pogled mogao okarakterisati kao “još jedan symphonic bend sa ženskim vokalom”, energija i sirova snaga, kao i nesvakidašnji spektar emocija i tematike brišu ove predrasude. Od nežnijih melodija, komercijalnijeg prizvuka, do tvrđih pesama, Demist ostavlja svoj pečat u prepoznatljivom maniru. Neki od bendova koji su do sada imali glavni muzički uticaj su Nightwish, Tristania, In Flames, Moonspell, Kamelot, Evanescence i Disturbed.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here