Četvoročlani bend Vizelj koji je nedavno objavio dugo-očekivani, studijski album Ne vidim te od dima ide na martovsku turneju po Srbiji i Bugarskoj! Prošla godina je bila izuzetno uspešna za njih –  objavili su album sa pet singlova i spotova, i održali veliki koncert u Domu omladine Beograda krajem decembra u krcatoj sali Amerikana.

Vizelj će nastupiti u petak 3. marta u niškom klubu Feedback, a odmah zatim 4. marta u Sofiji (Bugarska) i oba nastupa će svirati zajedno sa beogradskim bendom Turbo Trans Turisti. Nakon toga slede solo nastupi u Užicu i Čačku, 10. odnosno 11. marta.

Kroz devet pesama sa novog albuma Ne vidim te od dima su “provozali” publiku kroz široku paletu žanrova, od garažnog roka tipičnog za 70-te godine, do rada na bubnjevima u stilu jungle i drum&bass producenata iz Velike Britanije. Pored već ranije objavljenih singlova (sa video spotovima) Šta je stid?, Struja, Novčanice, Mislim da sam plav i naslovne Ne vidim te od dima, na albumu se nalaze još četiri pesme – Debeli mesec, Radijacija, Tonem u san i Umri.

Nedavno je objavljen i remix hit singla Struja, koji su napravili momci iz dab benda Headhop, a koji su na svirci u Domu omladine Beograda svirali pre Vizelja: https://KontraRights.lnk.to/StrujaHeadhopRemix

Novi album je četvrto studijsko izdanje Vizelja, nakon njihovog prvog EP-ja iz 2014., zatim albuma „Naj Bolji“ iz 2017. i EP-ja „Superspektakl“ iz 2018. godine. Godine 2019. Vizelj je imao i turneju po Velikoj Britaniji, gde su predstavili boje beogradske scene u čak četiri grada – i to u Dablinu, Liverpulu, Edinburgu i Londonu. Bend čine Aleksa Nedić, Veljko Milinković, Jelisaveta Todorov i Pavle Petrović.

Članovi benda Vizelj su takođe glavni odgovorni za formiranje primećenog HALI GALI kolektiva – koji najavljuje novi event imena RODEO u klubu Drugstore 24. marta, gde gde će nastupiti neki od najzanimljivijih artista lokalne scene. Takođe najavljuju i novo kompilativno izdanje, dok prvu kompilaciju možete slušati ovde.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here