Nakon što su na prvom izdanju nastupile neke od najvećih regionalnih rokenrol zvezda – Partibrejkers, Darko Rundek i Ekipa, Zoster i Parampaščad i tako ispisali muzičku istoriju Zabjela i cele Podgorice, Festival zabjelske kulture nastavlja da donosi neke od najznačajnija imena regionalne rokenrol scene. U petak, 9. juna, na stadionu „Nikola Šćepović“ nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno fušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, miljenici crnogorske publike, bend Zoster iz Mostar, fantastični IDA PRESTER & Lollobrigida i predstavnici lokalnih snaga Neonoen Druge festivalske večeri na stadionu “Nikola Šćepović” vodeće alter pop ime regiona Letu Štuka, beogradski repcore-krosover bend Sunshine, splitski rep-rok nastupiće bend TBF i podgorički bend Vrpca. Jednodnevne ulaznice su u prodaji po ceni od 12 €, kao i festivalske po ceni od 20 €, a u toku je akcija „Kupite četiri, počastićemo vas petom“ tokom koje će sa četiri kupljene festivalske ulaznice, fanovi dobijaju petinu na poklon.

U okviru Festivala kulture Zabjelo, više od dvadeset regionalnih i domaćih izvođača alternativne muzike već više od mesec dana vraćaju rokenrol na veliku scenu u Crnoj Gori na nekoliko lokacija širom zemlje. Mjesec rokenrola počeo je početkom maja, a publika je već imala priliku da čuje nekoliko originalnih crnogorskih bendova kao i regionalnih izvođača, koji do sada nikada nisu nastupali u Crnoj Gori, a seriju koncerata otvorio je Podgoričan bendovi Ionic i Bubnjivi i Psi u baru Itaka Librari. U okviru Mjeseca rokenrola održano je treće izdanje Rockstriction-a na kojem je po prvi put u Crnoj Gori nastupio hrvatski duo Šiza uz crnogorske originalne bendove Punkreas iz Nikšića i Alternaiva iz Bijelog Polja. Makedonski atrakcioni bend Funk Shui takođe je imao premijerni crnogorski nastup prošlog vikenda u Podgorici, uz lokalnu podršku sve popularnijih crnogorskih bendova Jack Lupino i Izi Bejb. Mjesec rokenrola stigao je i do prijestonice Cetinje, a na Dvorskom trgu u nedjelju su nastupili podgorički bendovi Roba bez Greška i Mrka Kapa Zla Prilika, a koncerti će biti nastavljeni narednog vikenda. U petak, 2. juna, na uglu Bokeške i Njegoševe u Podgorici, biće organizovan Sajam gramofonskih ploča i nosača zvuka u saradnji sa udruženjima NVO Montenegro Records i Vinil svijet muzika, nakon čega će nastupiti bendovi Highvai i Mikrokozma. Iste večeri na scenu Gradskog pozorišta u Budvi stižu crnogorske hip-hop zvijezde Random i Necke iz Radio Katakombe Budva Hud Mjuzik.

Jednodnevne ulaznice su u prodaji po ceni od 12 €, kao i festivalske po ceni od 20 €, a u toku je akcija „Kupi četiri, počastimo te petom“ tokom koje će uz četiri festivalske karte kupljene, navijači će dobiti peticu na poklon.Ulaznice se mogu kupiti isključivo onlajn na linku https://bit.li/3ZhKdHd.

Organizatori festivala će ove godine deo prihoda od ulaznica donirati Fondaciji “Ognjen Rakočević”, kao i domaćinima festivala, Fudbalskom klubu Zabjelo. Manifestaciju podržavaju Tuborg, FK Zabjelo, Monteput, Sekretarijat za kulturu i sport, Ministarstvo kulture i medija, Glavni grad Podgorica, Goodfellas, Jameson, PAM, Hotel CUE i Akua Bianca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here