Novi studijski album “Letter To You” (Columbia Records/Menart), Bruce Springsteen je snimio s E Street Bandom, a objaviće ga 23. oktobra. Biće to Springsteenov 20. studijski album, a krasiće ga prepoznatljiv rock zvuk i 12 novih pesama. Uz nove pesme, na albumu su i tri nikad ranije objavljene numere iz sedamdesetih: “Janey Needs a Shooter,” “If I Was the Priest,” and “Song for Orphans.” Album je snimljen za samo pet dana u Springsteenovom kućnom studiju u New Jerseyju, a producirali su ga Ron Aniello i Bruce Springsteen.


Kao najava izlaska albuma, izašao je spot za naslovnu kompoziciju, “Letter  To You”:

“Volim emotivnu prirodu koju ima “Letter To You”, kaže Springsteen. “I volim zvuk E Street Banda koji svira sve uživo u studiju, i to na način na koji nikad pre nismo radili i bez nasnimavanja. Album smo napravili za samo pet dana i ispalo je da je to jedno od najvećih iskustva snimanja koje sam ikada doživeo.”

Slavnom muzičaru na ovom albumu pridružili su se: Roy Bittan, Nils Lofgren, Patti Scialfa, Garry Tallent, Stevie Van Zandt, Max Weinberg, Charlie Giordano i Jake Clemons. Mix albuma potpisuje Bob Clearmountain, a za mastering je bio zadužen Bob Ludwig.

Snimanje ovog albuma je prvi Springsteenov nastup s E Street Bandom nakon spektakularne The River turneje iz 2016.

“LETTER TO YOU” redosled pesama:

1. One Minute You’re Here

2. Letter To You

3. Burnin’ Train

4. Janey Needs A Shooter

5. Last Man Standing

6. The Power Of Prayer

7. House Of A Thousand Guitars

8. Rainmaker

9. If I Was The Priest

10. Ghosts

11. Song For Orphans

12. I’ll See You In My Dreams

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here