Na današnji dan, 14. januara 1967. godine, rođen je Zek Vajld (Zakk Wylde), bivši gitarista Ozija Ozborna (Ozzy Osbourne), više instrumentalista, tekstopisac i osnivač benda Black Label Society.


640px-ZakkWylde2012Njegov prepoznatljiv potpis “bulls-eye” dizajn, pojavljuje se na mnogim gitarama. Bio je vodeći gitarista i vokal za grupu Pride & Glory, koja je izdala istoimeni album 1994. godine, pre raspada. Kao solo gitarista proizveo je nosač zvuka Book of Shadows 1996.

Nakon audicija, Ozi Ozborn najavio je Vajlda kao oficijalnog gitaristu. Tokom nastupa sa Ozijem, Zeku se pripisuje dodavanje visokog nivoa energije i strasti na bini. Kada je izabran na ovu poziciju, imao je svega 19 godina, tako da mu uspeh nije stran. Osim prve gitare benda, on potpisuje i veliki broj tekstova. Nastupao je sa Ozbornom gotovo dvadeset godina. 

Formirao je Black Label Society 1998. godine i upotrebio ga kao sredstvo izražavanja svoje beskompromisne umetničke vizije. Ovaj sastav odmah je krenuo putem slave i izdao sedam studijskih albuma, koji su prodati u preko milion i po primeraka. No, uspešni nosači zvuka pričaju samo jednu stranu priče, tu su i legije obožavalaca, koji vapaju da isprate Vajlda, pri izvođenju majstorskog talenta na gitari. Nije potrebno posebno nabrajati veličinu imena benda koji bukvalno hara svetskom metal i rock scenom. Uvek u samom vrhu, uvek aktivni i atraktivni Black Label Society definitivno važe za jedan od najprestižnijih Metal bendova. 

  • Podsećanja radi, publika u Srbiji ali i u regionu, imaće prilike ovog leta da vidi Vajlda na delu i to 22. jula 2015. godine u Domu Omladine Beograda. Početak je zakazan za 20 časova. Organizatori su: MH Concerts i Serbian Hellbangers. Bend je već posetio naše krajeve u sklopu festivalskog nastupa, ali ovoga puta svoje fanove obradovaće punim, samostalnim koncertom. 

Možemo reći simbolično, prodaja karata za predstojeći koncert počinje danas! Nabavite ulaznice na vreme. Prodajna mesta: Felix (Beograd), Mungos (Novi Sad), Eventim.

– akcija do 15. fabruara = 2.000din

– pretprodaja = 2.600din

– na dan koncerta = 3.000din 


 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here