Iako je još uvek hladno, i ovog leta ljubitelje dobre muzike, ali i one koji je kreiraju, očekuje vanserijski provod u Banjaluci, jer najveći regionalni festival naeafirmisanih bendova Jelen Demofest osmi put otvara konkurs za sve demo sastave i izvođače sa ex-Yu prostora.


JDF 01

 

Svi zainteresovani bendovi se na konkurs za Jelen Demofest 08 mogu prijaviti preko zvaničnog sajta festivala na adresi www.demofest.org, a elektronska prijava, koju je potrebno detaljno ispuniti nalazi se u kategoriji Festival/Takmičari.

Kao što je svima već dobro poznato, i ovoga puta će prilikom odabira 30 najboljih presuditi kvalitet, autentičnost, energija, te autorski pečat prijavljenih sastava”, navela je Brankica Janković, direktorica Jelen Demofesta.

Uz prijavu je obavezno poslati i dve pesme sa pripadajućim tekstovima i fotografiju benda, te ih poslati na konkurs@demofest.org, a organizatori nepotpune prijave neće uzimati u obzir. Osnovni uslov koji svi prijavljeni bendovi moraju ispuniti je da do sada nisu objavljivali svoj materijal preko neke od legitimnih izdavačkih kuća.

  • Konkurs za takmičare Jelen Demofesta 08 biće otvoren naredna dva meseca, preciznije do 1. aprila 2015. godine. Rezultati ovogodišnjeg konkursa biće objavljeni tokom juna, kada će biti poznata i imena stručnog žirija.

Nakon završenog konkursa, stručni žiri će odabrati 30 bendova, koji će imati priliku da pred publikom nastupe na jednoj od dve kvalifikacione večeri. Nakon toga, deset ili više bendova će se u finalu boriti za prestižne nagrade festivala. Podsećamo, prošle godine je Jelen Demofest dodielio rekordan broj nagrada, kada je pored tri glavne, uručeno još šest pratećih nagrada.

JDF 04

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here