Aleksandar Đukić (bas i glas) i Bojan Vulin (gitara i glas) su bez kompromisa redefinisali suštinu bitisanja bluza na beogradskoj muzičkoj sceni, smelo uvodeći u svoje nastupe gotovo tribinski sadržaj – na ovim nastupima o bluzu se pričalo isto onoliko koliko se bluz i svirao, uz oduševljenje publike koja je tokom ovog vremeplova jednako uživala u muzici, koliko i u predanju o njenom nastanku.

U intimnoj izvođačkoj formi, sa sopstvenim čitanjem najrafiniranijih bluz autorskih opusa, ovaj Monday Blues dvojac nastavio je nastupe i tokom 2020. godine tradicionalnim redovnim nastupima u i ispred Doma omladine Beograda, a ovo je prvi put da gostuju u ugodnom prostoru bašte Pedagoškog muzeja (Uzun Mirkova 14).

Njihovi heroji su legendarni Peter Green, Robert Johnson, Elmore James, Big Bill Broonzy, Otis Rush, Sonny Boy Williamson… Naglasak je na vrlo kamernom izvođenju bluza u verzijama koje nisu puke reprodukcije poznatih standarda.

Posebna napomena: me morate biti veliki poznavalac da bi uživali!

Ulaz je slobodan.

******************************************

MONDAY BLUES, serijal low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda,  prešao je dug put od svog premijernog predstavljanja publici u maju 2017. godine. Tokom desetina nastupa u centralnom holu i na Zidiću DOB-a, nastupili su brojni domaći bluz izvođači. Ovog ponedeljka na Platou Milana Mladenovića nastupiće sastav Greasy Gravy.

U pitanju je vokalno-instrumentalni duo, koji čine Komnen Cerović (gitara) i Miloš Perić (vokal i usna harmonika).

Repertoar se sastoji pretežno od bluz numera, ali obuhvata i izbor džez i fank kompozicija.
Sastav postoji od 2018. godine, a nastupa u mnogim klubovima: Vox, Sinnerman, Beogradski Koktel Klub, Riddle Bar, Bluz i Pivo…

Pozivamo sve ljubitelje muzike na ugodno druženje, ponedeljkom uveče na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda. Dođite i postanite deo ovog unikatnog bluz iskustva!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here