AC/DC če objaviti novi, sedamnaesti studijski album, POWER UP (Columbia/Menart) 13.novembra ove godine. Time su prekinuli pauzu dugu šest godina, nakon izlaska albuma “Rock Or Bust” ( 2014).

Priprema za ono što nas čeka sadržana je u njihovom novom singlu  Shot In The Dark”, ali najvažnije je da je sastav ostao nepromenjen, što znači da su  Angus Young [vodeća gitara], Brian Johnson [vodeći vokal], Cliff Williams [bas gitara], Phil Rudd [bubnjevi] i Stevie Young [ritam gitara] na svojim pozicijama i još jednom spremni za muzičke okršaje.

 Nema promene ni u produkcjiji,  Brendan O’Brien koji je producirao  Black Ice (2008) i Rock Or Bust (2014), ponovo je tu. Opremljeni za novu dekadu pred sobom, AC/DC su spremili dvanaest novih pesama, u prepoznatljivom zvuku benda i u svoj svojoj sviračkoj moći, na koju su itekako ponosni.

 POWER UP  album biće dostupan u višestrukim konfiguracijama, od digitalne verzije, preko diska (standarni i deluks) , kao i na vinilu (180 grama, u duplom omotu). Limitirani deluks komplet POWER UP biće ultimativna  poslastica za fanove,  sa strane će imati dugme koje kada se pritisne aktivira svetleći neonski logo AC/DC , dok sa ugrađenih zvučnika odzvanjaju uvodni taktovi singla “Shot In The Dark”. Unutrašnjost kompleta obuhvata disk novog albuma, u mekanom pakovanju i sa knjižicom od 20 strana u kojoj se nalaze ekskluzivne fotografije grupe. Tu je i USB kabl na punjenje, koji omogućava da komplet stalno svetli i bude aktivan.  Planiraju se i limitirane verzije LP izdanja.

 Pogledajte redosled pesama na albumu “POWER UP”.

 

1.     Realize

2.     Rejection

3.     Shot In The Dark

4.     Through The Mists Of Time

5.     Kick You When You’re Down

6.     Witch’s Spell

7.     Demon Fire

8.     Wild Reputation

9.     No Man’s Land

10.  Systems Down

11.  Money Shot

12.  Code Red

O AC/DC:

Jedna od najuticajnijih rock grupa u istoriji,  AC/DC, ostvarila je neverovatan tiraž od preko 200 miliona prodatih albuma širom sveta, dok su samo u Americi do sada prodali preko 71.5 miliona primeraka svojih izdanja. Dvostruko dijamantski tiraž albuma Back In Black učinio je AC/DC najtiražnijom grupom ikada, a nalazi se na trećem mestu najprodavanijih albuma  svih izvođača ikada, pri čemu sadašnji  dostignuti tiraž od 50 miliona, raste iz godine u godinu. Bend je ušao u Rock and Roll kuću slavnih 2003. godine, a dobitnici su i jedne GRAMMY nagrade za najbolji hard rock nastup (“War Machine”, 2010). Grupa nastavlja da svira pred rasprodatim stadionima na mnogim kontinentima, radili ne radili, godišnje prodaju milione ploča i generišu milijarde digitalnih pregleda. Novim albumom, POWER UP, AC/DC vas pozivaju da se uključite i naelektrišete dobrim zvukom.

AC/DC ne zaboravlja ni na svoje mlade fanove. Tokom ove nedelje biće lansirana  “POWER UP” mapa  Aktivacija će služiti svim fanovima da gledaju i učestvuju u razgovoru oko novog albuma, uz koriščenje heš tagova #PWRUP#SHOTINTHEDARK i #ACDC i time šire krug poznanika i obožavalaca u svom regionu. Kada njihova časkanja dostignu određeni broj, aktiviraće se karakteristične munje koje predstavljaju svaki kontinent i počeće da se pune. Svaki put kada se munja napuni, otvaraju se novi sadržaji (video zapisi, snimci iza scene i mnogo toga još). Kada se popune poslednji delovi munja, otvori će se video spot novog singla “Shot In The Dark”, čija je zvanična premijera zakazana 27.oktobra.

(AC/DC-autor naslovne fotografije: Josch Cheuse)

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here