Muzički sastav EYOT objavio je još jednu kompoziciju sa novog albuma 557799, koji će u petak, 23. oktobra, ugledati svetlost dana po etiketom američke izdavačke kuće Ropeadope.
Video zapis je snimljen na arheološkom lokalitetu Lepenski Vir u okviru “Koncertne serije – Džez Istoka” čiji je pokrovitelj Ministarstvo kulture i informisanja Srbije. Francuski nacionalni servis France Musique ukazao je veliku čast sastavu EYOT promocijom muzičkog spota i najavio novi album u članku, gde ih između ostalog izdvajaju kao jedan od najzanimljivijih muzičkih sastava u Evropi u protekloj deceniji. 

Foto Vanja Keser – Dizajn Marko Miladinovic

Podsećamo: kako pojašnjava EYOT ovaj, naziv albuma i kompozicije 557799 predstavlja ritmičku šemu u taktovima pet, sedam i devet osmina koji su na neki način osnova tradicionalne muzike na Balkanu, ali i više od toga, jer predstavlja oličenje života i istorije koja je uvek bila burna u ovom delu sveta, uz zaključak: To je ritam našeg srca.

Koncertna serija “Džez Istoka”

Nakon snimanja na Lepenskom Viru, muzički sastav EYOT nastavlja seriju koncerata u gradovima na istoku Srbije. Zbog poznatih okolnosti,u uslovima koje diktira zdravstvena situacija, organizatori nisu u mogućnosti da predstave listu svih nastupa pa će to raditi pojedinačno za svaki koncert. Ovu koncertnu seriju podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a prvi nastup grupa EYOT biće održan u Boru u ponedeljak ,12. oktobra, u velikoj sali bioskopa “Zvezda” sa početkom od 19 časova. Koncert organizuje Centar za kulturu grada Bora.

Horizonti naglašene osećajnosti

Biografija grupe EYOT spada u izuzetne priče za bilo koje vreme i za bilo koji deo sveta. Objavili su do sada četiri albuma – sve za inostrane izdavačke kuće – i nastupili u više od 20 zemalja širom sveta, što je neverovatno dostignuće za bilo koji sastav, a posebno onaj koji svira džez. Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike gde god da dođu. Njihovi koncerti izuzetan su doživljaji: uvek ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osećajnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here