Iako su to godinama odbijali, te u javnim nastupima isticali da nisu i ne žele biti deo niti jedne političke opcije, članovi benda Dubioza Kolektiv su izgleda ipak promenili mišljenje i postali članovi jedne novoosnovane stranke!
Izgleda da su se, kao i mnoge druge kolege sa estrade, odlučili uhlebiti u politici. Još uvek su u sećanju medijski istupi pojedinih članova ove grupe u kojima javno prozivaju ili čak psuju političke partije, a danas ipak ulaze u politiku. Jesu li izdali svoje ideale i zašto su pogazili javno dato obećanje da se nikada neće učlaniti u neku stranku, pitali smo članove Dubioza Kolektiva.

“Shvatili smo da, ako nešto želimo promeniti, moramo početi delovati direktno kroz politički sistem. Pesme i umetnost ne mogu puno toga da urade. ROBOTSKA DEMOKRATSKA PARTIJA (RDP), na čelu sa osnivačem i predsednikom, robotom, ROBIJEM MEGABAJTOM, je prva stranka čije ideale i politički pristup u potpunosti podržavamo. Robot je moderan lider, čiji algoritam provodi ustav i zakone tačno onako kako su i napisani i za njega su nemoguće anomalije poput kriminala i korupcije, iz prostog razloga što robot nema rodbinu koju će zapošljavati preko veze i nema potrebu niti razlog da bilo ko bude privilegovan. 

Jedna od glavnih ideja je normalizacija i regulacija odnosa između ljudi i mašina, prvenstveno robota. RDP se zalaže da svi roboti, bez obzira na zemlju proizvodnje, imaju jednaka ustavom zagarantovana prava: pravo na redovan servis, pravo na redovan update software-a, te jednaka prava prilikom kandidovanja za funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u BiH.

Takođe, borba protiv cyber-korupcije i kriminala nam je prioritet. Pozivamo sve ljude, a posebno mlade IT stručnjake, da nam se pridruže, jer u mladim programerima je budućnost. Kao što bi naš predsednik stranke, Robi Megabajt, rekao: “Pamet i mudrost političara koji trenutno vode ovu planetu je na nivou kompjuterskog procesora iz 80-ih godina.” Ovoj planeti je pod hitno potreban reset, a potom i update sistema.“ – izjavio je Brano Jakubović, predsednik mesnog odbora RDP-a u Zabrđu.

Članovi Dubioza Kolektiva su, zajedno sa osnivačem i predsjednikom stranke Robijem Megabajtom, napisali i otpevali zvaničnu stranačku himnu čiji refren možete poslušati u nastavku, a kompletna himna će premijerno biti izvedena u prvoj epizodi druge sezone Dubioza Kolektiv Quarantine Show-a koja je zakazana za ponedeljak, 19. oktobra, u 20 časova i 30 minuta. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here