Dom omladine Beograda predstavlja produženo veče sa grupom FINK, u četvrtak 5. februara. Napominjemo da je interesovanje publike ogromno i da je za koncert ostala veoma ograničena količina ulaznica. Mogu se nabaviti na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže, po ceni od 1000 dinara.Vrata sale Amerikana otvoriće se u 20 časova.


FINK-Plakat

“Želeli smo da idemo dublje ovaj put i da budemo ambiciozniji sa muzikom”, objašnjava Fink, “da pokrenemo zvuk napred, a da pri tom ne gubimo kontak sa mestom sa kog dolazimo”.

Ipak, najveće prijatno iznenađenje vezano je za gostovanje Douglasa Darea, sjajnog novog pevača i tekstopisca škole kojoj pripada i Fink, jedinstven miks akustične svirke sa elektronskim sazvučjima, kao i pevanja koje se oslanja na bluz i soul. Kritičari ga porede sa Thom Yorkeom i James Blakeom, što samo ukazuje na estetsku sličnost sa Finkom, čiji je specijalni gost na ovoj evropskoj turneji. Ova nova autorska zvezda u usponu, koju posebno preporučujemo vašoj pažnji, predstaviće se premijerno pesmama sa svog prvog albuma “Whelm” od 21 i 30.

Koncert dugoočekivane glavne atrakcije – Fink – počinje u 22 i 30 i traje do ponoći. Svetske zvezde nove muzičke scene i elektro soula na dugačkoj evropskoj turneji, u koviru koje će prvi put nastupiti u Srbiji, promovišu svoj do sad najbolji ocenjeni album „Hard Believer“. Fin Greenall je zadužen za gitaru i vokal, uz Tima Thorntona na bubnju i gitari i Guya Whittakera na basu. Album će biti njihovo prvo izdanje za izdavačku kuću R’COUP’D, koju je Greenall osnovao sa timom Ninja Tune. Urbano, bluzerski-živo izdanje “Hard believer” je inspirisano životnim usponima i padovima, opisujući teške bitke i slatko-gorka životna iskustva. U pitanju je majstorska kolekcija pesama umetnika na vrhuncu kreativnih moći.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here