Treće festivalske večeri (subota, 16. avgust) nastupiće sastav „Moba“ programom
inspirisanim čuvenim pijanistom Billom Evansom. Zatim sledi nastup grupe „Hashima“ koja je za nešto više od pola decenije postojanja skrenula pažnu ne samo srpske već i svetske jazz javnosti.


Umesto najavljenog i željno očekivanog sastava čuvenog ruskog saksofoniste Igora
Butmana, kao dostojna zamena nastupiće grupa Nade Pavlović, verovatno najbolje, a sigurno najistrajnije srpske džez pevačice čija karijera traje bez prekida ve više od pola veka. Nada Pavlović je pre šest godina dobila nagradu Nišville jaz festivala za životno delo.


Program će zatvoritu „Ethno jazz orchestra“ na čijem su repertoaru obrade tradicionalnih pesama Balkana i autorska muzika inspirisana fusion jazzom i afričkom muzikom.

Program se može pratirti putem linka: http://nisville.com/live-stream/

Direktor Nišvila: Ni kiša neće rasterati “publiku”!

Direktor Nišvila Ivan Blagojević je naglasio da ni kiša, najavljena za večeras, neće
rasterati publiku – aludirajući na još uvek aktuelu odluku zabrane okupljanja više od 10 ljudi.

– Mi u potpunosti poštujemo tu odluku jer u gledalištu Letnje pozornice svake večeri ima čak i manje ljudi, a to su kamermani, ton majstori i majstori svetla, koji – i ako padne kiša moraju ostati na svojiom pozicijama zbog live streaming-a. Kada je reč o bini i garderobi, ukupan broj muzičara, tehničke ekipe i osoblja festivala takođe ne prelazi propisani broj – zaključuje Ivan Blagojević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here