Američki sastav Kaleksiko (Calexico) saopštio je da je upravo objavio novi EP “Maybe On Monday”, pred početak evropske turneje, u okviru koje stiže 7. avgusta do Beograda, za nastup na teniskim terenima na Malom Kalemegdanu 2.

calexicosmall

“Novi EP dostupan je pored digitalnog i u fizičkom formatu koji se može naći isključivo na koncertima ovog leta, i donosi alternativnu i demo verziju ‘Maybe On Monday’, uz obrade ‘Unsatisfied’ Replejsmentsa (Replacements), ‘Shabby Doll’ Elvisa Kostela (Costello) i ‘The Walls Came Down’ benda Kol (Call)”, saopštava Calexico.

http://www.cityslang.com/news/60540/maybe-on-monday-ep-stream/

Nova cena ulaznice za beogradski koncert Calexica je 1.500 dinara, odnosno 2.500 za VIP, a prodaja ide preko mreža Eventim i Ticketline.

Prostor koncerta: http://www.bacunlimited.com/pages/1346.html

Foto Calexico: https://www.dropbox.com/sh/1ich2szom01jfe7/GiC40FZlvm

Calexico, bend iz Arizone koji meša uticaje tradicionalne latino muzike, kantrija, džeza i indi roka, simbolično prozvan Calexico po gradiću na granici SAD i Meksika, dolazi u Beograd u okviru evropske turneje povodom aktuelnog albuma “Algiers” (2012).

Debi izdanje benda bio je album “Spoke” (1996), a drugi album “Black Light” (1998)  je konceptualno ostvarenje o pustinjama Arizone i severnog Meksika. Na trećem album “Hot Rail” (2000) bend proširuje zvuk sa duvačima i violinama, a posle “feats of Wire” (2004) sledi “Garden Ruin” (2006) na kome se ponovo više vraćaju gitarskom zvuku, i šesti “Carried to Dust” (2008). Album “Algiers” objavljen je prošle godine.

http://www.casadecalexico.com/

 

Izvor: Long Play