Poslednje festivalske večeri  (nedelja, 16. avgust) nastupiće grupa „Majdan“, jedan od najperspektivnijih domaćih sastava čija se muzika može opisati kao gitarski pop sa jakim uplivima alternativnog roka i raznih drugih žanrova. Njihov debi album album “Minimum Sličnosti, Minimum Razlike” ocenjen je kao jedno od najboljih izdanja prošle godine.

Jedan od highlight-a festivala pod odrednicom “fuzija raznih stilova”  biće sigurno i nastup nastup Kralj Čačka svestranog umetnika, pesnika, slikara i muzičara. Za one koji vole reference muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, bluza, rokenrola i šansona, a Žikica Simić je za Kralja Čačka rekao: “Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena”.

Kada je reč o džezu u “užem smislu” jedan od vrhunaca festivala biće nastup kvarteta koji vode muzičari svetskog renomea: ruski saksofonista Oleg Kirejevi srpski pijanista Vasil Hadžimanov – a ono što je karakteristično za obojicu je to što za svoj autorski džez izraz inspiraciju pronalaze u sopstvenoj muzičkoj tradiciji. 

Program Nišville 2020 ONLINE festivala zatvoriće Midnight Jazzdance Trio koji predvodi Masterflow – Jazzysad DJ i producent iz Subotice. – jedan od pionira electro swing, new jazz i electro tango zvuka u region.

 

Program se može pratirti putem linka:  http://nisville.com/live-stream/   

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here