Ustanova Gitarijada obeležila je prvu godišnjicu postojanja i rada. Tim povodom su uručene zahvalnice svima onima, koji su učestvali u organizaciji 48. Gitarijade i doprineli afirmaciji najstarijeg festivala u zemlji.

Perislav Ducić, vd direktor festivala  tom prilikom  istakao je, značaj osnivanja ustanove, čiji je glavni cilj što bolja organizacija festivala ali i dodao da će se ustanova pored toga čitave godine baviti različitim aktivnostima:

„Program rada Gitarijade za 2015. podrazumeva realizaciju programa u više pravaca i programskih celina poput Gitarijada Live, Gitarijada Visual, Gitarijada Promotion, Gitarijada Production i mnoge druge. Pregovori oko muzičkog izdanja pobednika 48. Gitarijade, Holographic Human Element iz Travnika i D ZOO iz Subotice su u završnij fazi a saizdavač će biti PGP RTS što je novina u dosadašnjoj produkciji Giarijade. U okvriu promocije 49. Gitarijade u planu je velika turneja kojom ćemo obići sve zemlje Balkana. Turneja će započeti 14. marta promocijom muzičkih izdanja pobednika 48. Gitarijade u Domu omladine grada Beograda a u okviru programa Guitar Art Festivala.“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here