Jedan od ovdašjnih najkvalitetnijih croossover sastava, beogradski FISH IN OIL održaće samostalni koncert u Nišu, u petak, 15. novembra 2019. sa početkom od 22 časa i ovom prilikom uživo promovisati novi studijski album pod nazivom „Sve će biti u najboljem redu“ u izdanju renomirane izdavačke kuće Metropolis Records.

Foto: Ana Paunkovic

Od svog nastanka 1993. godine, grupa FISH IN OIL prošla je kroz različite faze u svojoj karijeri. Ovaj nadasve specifičan i vrlo originalan sastav izvodi instrumentalnu crossover – fusion muziku na vrlo visokom nivou pod evidentnim uticajem bluza, rokenrola, surfa, tango džeza, etno muzike, fri džeza, filmske i pozorišne primenjene muzike, pa čak i pank roka u nekim segmentima, što posebno dolazi do izražaja na nastupima uživo, vešto izbegavajući svrstavanje u bilo koji od pomenutih pravaca.

U proteklih nekoliko godina bend FISH IN OIL nastupio je na gotovo svim eminentinim jazz i world music festivalima u Srbiji i regionu, kao i širom Evrope. Članovi grupe su: Branislav Radojković – kontrabas/električni bas, Tom Fedja Franklin – bubanj, Veljko Nikolić–Papa Nik – perkusije, Dušan Petrović – saksofoni/oboa/flauta i Bratislav Braca Radovanović – gitara.

Ulaznice u pretprodaji po ceni od 500 dinara biće do petka, 15. novembra do 15h sati i to u muzičkim radnjama Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i CD Sound (na samom kraju novog podzemnog prolaza). Na ulazu u klub Feedback od 21 čas, cena ulaznice iznosiće 600 dinara.

Naslovna fotografija: Ana Paunković 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here