Na današnji dan, 13. decembra 1953. godine u Van Najsu/Los Anđeles,  rođen je Berton Aver, gitarista sastava The Knack. Pesma koju je napisao zajedno sa Dagom Figerom My Sharona bila je ujedno hit singl, koji je za 13 dana dostigao zlatni vrhunac, a debitantski album “Get the Knack” prdat je u preko 6 miliona primeraka. “My Sharona” bila je broj jedan 1979. godine. Fuziona muzika pomenutog kultnog sastava promenila je tok muzike u narednoj deceniji. 

the-band-berton-averre

 

Bertonova ljubavna afera sa profesionalnom muzikom počela je, može se reći, od njegovog rođenja. Pored toga što je veoma talentovan vokalni aranžer, njegov renome sa gitarom, poveo ga je da radi turneje sa muzičarima, kao što su: Robbie Krieger, Bette Midler, the Cowsills and Sarah Brightman.

1990. godine krenuo je novim koracima, ka pisanju scenarija. Razvio je saradnju sa svojim prijateljem, oskarovcem Tomom Šulmanom (“Društvo mrtvih pesnika”).

1993. godine povezao se sa ” The Lehman Engel Musical Theatre Workshop” u Los Anđelesu, gde je upoznao Roba Mojra, sa kojim je pisao muzičke komedije. Prva izvedba “The Party’s Over”dobila je svoj dom u Čikagu i La Mirada. Drugi šou “Jungle Man!“ imao je dve hit produkcije na sceni “Stage One” u Vičiti (Wichita). Godine 2000. i 2002. radi na ostvarenju “Robin Hud – neispričana priča”…(Opširnije na: theknack).

Muzičke komedije su verovatno “stvar” koju ću raditi, do kraja mog života. 

foto/izvor: The Knack

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here