Prvi  dan Green Heart Fest  u Sokobanji  počeo  je zbog tehničkih razloga sa malim zakašnjenjem. Ipak strpljiva i razumna   publika imala je razumevanja na nepredviđene okolnosti  jer  je svako imao u vidu  da se ovako nešto po prvi put održava  na prostorima ove vrlo  posećene turističke  destinacije.


zp Milena Ilic
Zabranjeno Pušenje (foto: Milena Ilić)

Nešto pre 22 časa na scenu su prvi  stupili  pankeri  Atheist rep. Ovom  vrlo aktivnom  Novosadskom  bendu   pripala  je čast da otvori festival  i  ujedno  svojom  energijom  razdrma  sve prisutne . Svojim standardnim  repertoarom napravili  su sjajnu  atmosferu  kakva se uvek viđa na njihovim nastupima. Na samom  početku nastupa dominirali su  hitovi  „ Zapadna Evropa“, „Fatamorgana“  i „ Štrikanje“ , a kasnije su se  na repertoaru našle  „automobilske “ Warburg limuzina“ i „Blu trabant“, da bi svoj nastup završili  pesmom  „ Sarajevom“ možda i simbolično zbog kolega  sa kojima su sinoć  delili binu.

Nakon Atheista na scenu je stupio Bane Lalić i njegovi  MVP  ekipa. Ovaj simpatični pop bend sa prinesima  regea , bluza naparavio je odličnu atmosferu  već na početku nastupa svojim mega hitom „Celu noć i celi dan“ i nastavio u istom ritmu pesmama „ Idemo gore“,  „Volim kad te volim“. Na samom kraju nastupa  mogle su se čuti obrade u  Škripca  „Hajde polako“ i Bajagin hit   „Vesela pesma“ .

Posle ponoći  na scenu su izašli  legendarni  gosti iz Sarajeva.  Publika   sa nestrpljenjem očekivala  nastup benda koga svako obožava.  Na njihovoj  set  listi  gotovo da nema  nepoznate pesme, a čitav nastup propraćen je horskim pevanjem.  Frotmen benda  Sejo Sexson  raspoložan kao i uvek od samog početka je napravio je divnu  atmosferu uz pomoć likova iz svojih pesama Pišonje, Žuge, Mokea. Šekija, Ibre.  Posebno usijanje  atmosfere dogodilo  kada se Sokobanjski  podijumom začuo „ Guzonjin sin“ , „Yugo 45 „, a zatim i „ Zenica Bluz“

Tačno  dva sata posle ponoći  žurka  na Green heart fest  je završena. Večeras je novo veče i  uvereni smo da će sve biti u redu sa programom, kako u Akva parku tako i na noćnom stejdžu. Večeras nas očekuju idealan miks vrhunske  muzike Novembra, Ortodox  Celtsa  i  Van gogha.

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here