Sigurnost prisutnih na festivalu je na prvom mjestu organizatorima osmog Jelen Demofesta, te će i ove godine zahvaljujući Jelen pivu nakon sve tri večeri festivala, svim posjetiocima nakon uživanja na Kastelu biti na raspolaganju besplatan Jelen Demofest taxi, kako bi bezbjedno stigli svojim kućama.


Fanove festivala domovima će voziti 30 vozila Banjalučkog taxija (1544), a s obzirom na to da se pored Jelen Demofest taxi vozila ispred tvrđave Kastel nalaze i drugi prevoznici, organizatori napominju da su besplatna vozila obilježena jasno vidljivom žutom naljepnicom.

“Neizostavni dio našeg poslovanja je i društvena odgovornost. I ove godine nastavljamo sa Jelen Demofest taxijem, koji će ponovo prevoziti posjetioce do njihovih kuća nakon svake festivalske večeri, što je naš način promovisanja neprihvatljivosti vožnje pod uticajem alkohola. Nakon dobre zabave uz Jelen Demofest i Jelen pivo, važno je sigurno stići kući”, istakao je Zlatko Nojkov, direktor marketinga Molson Coorsa za BiH.

Svi koji odluče da se na ovaj način vrate svojim kućama, Jelen Demofest taxi mogu pronaći od 00.30 do 4.00 časa ujutru ispred tvrđave Kastela, svake večeri tokom trajanja festivala.

“Još jedan zanimljiv projekat je i akcija prikupljanja i recikliranja otpada koji nastaje za vrijeme festivala, kako bi novcem prikupljenim od recikliranja pomogli lokalnoj zajednici”, otkrio je Nojkov.

Naime, na ulazu festivala biće postavljen kavez za reciklažu u kojem će se prikupljati plastične čaše, a svako ko donese deset čaša dobiće i priznanje u vidu specijalno dizajniranog bedža ove akcije.

“Cilj je da akcijom prikupljanja i recikliranja otpada koji nastaje za vrijeme festivala apelujemo na svijest građana i istaknemo važnost zaštite životne sredine”, naveo je Nojkov i dodao da će nakon festivala sve čaše biti reciklirane, te da će od dobijenih sredstva biti nabavljene sadnice, koje će zasaditi radnici Molson Coorsa.

Glavni program Jelen Demofesta 08 će biti održan od 16. do 18. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a pored 31 demo benda i regionalnih izvođača, nastupiće i poznati internacionalni izvođači Gentleman, Triggerfinger i Eagles of Death Metal.

Generalni sponzor Jelen Demofest je Jelen pivo, a najveći prijatelj festivala već osmu godinu zaredom je kompanija m:tel. Oficijelni telefon festivala je Huwaei P8, dok je Radio-televizija Republike Srpske generalni medijski pokrovitelj osmog Jelen Demofesta. Više informacija o Jelen Demofestu možete naći na jelendemofest.org.

Jelen pivo - čaša

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here