Banjalučki sastav AURORA upravo je objavio svoj drugi studijski album “Nisi sam” posredstvom kude  Nocturne Media. Album je dostupan putem svih digitalnih servisa, a uskoro de se u celosti nadi i na  njihovom Youtube.com kanalu. Do tada, album možete ekskluzivno poslušati na Deezer servisu: OVDE


Aurora 1

 Album je rađen live u Velikoj sali Kulturnog centra Gradiška, u istoj sali je kasnije snimljen i spot za prvi  singl, naslovnu numeru “Nisi Sam”. Momci planiraju da urade još dva promotivna spota koji de pratiti  priču albuma “Nisi sam”.  

Bend AURORA je osnovan 2005. godine, kada su dva prijatelja Boris Maksimčuk i Boris Banjac došli na  ideju da naprave rock bend. Snimaju prvu pesmu “Moja ljubavi”, sa kojom nastupaju na  Internacinalnom muzičkom festivalu u Banjoj Luci, na kojem osvajaju nagradu kolega učesnika, kao i  nagradu za najbolji pop-rock bend Udruženja muzičara RS-a 2006. godine.

Bend nastavlja sa radom na  autorskim pesmama, te slede nastupi na festivalu “Baščaršijske nodi“ u Sarajevu, 1. Hard Rock radio fest- u. Bend je imao čast da nastupa sa mnogim poznatim bendovima ex-YU scene, kao što su Psihomodo  Pop, Let 3, Hladno Pivo, Erogene Zone, Neverne Bebe, Bass Dance i Balkan Express. Nakon snimanja  druge pesme “Daj mi ruku”, na kojoj je gostovao klavijaturista Goran Baštinac, iz benda odlazi pevač, na  čije mesto dolazi Ognjen Đurašinovid. Usledili su nastupi sa Ribljom Čorbom, Negativom i Osvajačima,  kao i nastup na prvom Demo Festu u Banjoj Luci.  

Nakon niza personalnih promena, bend nastavlja rad u studiju tokom 2011. godine, a rezultat toga je  album “Kula od karata”, koji je završen početkom 2012. godine i broji 8 pesama. Album je snimljen i  miksan u studiju Plazma u Banjoj Luci, kod producenta Borisa Glišida. Postprodukcija je rađena u studiju  Sonic Farm u Kanadi.  Postava benda AURORA danas: Boris Maksimčuk (gitara), Marko Kovačid (bas), Bojan Katalina  (bubnjevi) i Vladimir Maksimčuk (gitara).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here