Nišville jazz festival, u saradnji sa starim partnerima, po peti put za redom u subotu 30. aprila organizuje obeležavanje Svetskog dana džeza u četiri grada juga Srbije: Nišu, Leskovcu, Vranju i Bujanovcu. Za sve programe ulaz je besplatan.


foto: marko_pekic@yahoo.com
foto:

 

Obeležavanje Svetskog dana džeza u Nišu će se tradicionalno održati u klubu „Feedback“ sa početkom u 22:00. Nastupiće niški sastavi „Moba“ i „Naissblue“, a takođe po tradiciji, posle oficijelnih nastupa održaće se jam session na koji su pozvani svi niški muzičari.

International jazz day u Leskovcu će biti obeležen u Kamernoj Sali leskovačkog kulturnoig centra sa početkom u 20:00 sati a nastupiće Sastav učenika jazz odseka Muzičke škole „Stanislav Binički“ iz Leskovca i niški sastav „Naissblue“. Suorganizatori programa su Muzička škola i Leskovački kulturni centar.

U Vranju će nastupiti domaći sastav „MJMS Quartet“ i grupa „Tevarbulebra“ iz Niša, a program će se održati u Sali Omladinskog kulturnog crentra (OKCE) sa početkom u 20:00. Suorganizator programa je Muzička škola iz Vranja.

Mesto održavanja obeležavanja Svetskog dana džeza u Bujanovcu je plato – bina ispred Doma kulture “Vuk Karadžić“, koji je i suorganizator programa – a početak je zakazan za 19:00 sati.Nastupaju grupa „Strangers from South“ iz Bujanovca i niški sastav „Benny Brickman Band“ .

Inače, postave grupa iz Leskovca, Vranja i Bujanovca čine mladi muzičari okupljeni u sklopu projekta Nišvilla „Jazz – Mulktikulturalni izraz“ koji je realizivan 2014. godine uz podršku EU, a na kojem su partneri bile i muzičke škole iz Leskovca i Vranja.

Svetski dan džeza, čiji je organizator UNESCO u saradnji sa „Thelonious Monk Institute of Jazz“, obeležava se širom sveta od 2012. godine na inicijativu čuvenog muzičara Herbija Henkoka. Centralna proslava ove godine će se održati u Beloj kući u Vašingtonu uz učešće najznačajnijih muzičara današnjice.

http://jazzday.com/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here