Elektro-akustična pop-atrakcija Detour, u četvrtak 16.09.2021. izvodi svoje najveće hitove na otvorenoj pozornici Barutane u Beogradu! Nakon što je njihov već rasprodati koncert, koji se trebao održati 13.03.2020. odložen, kao i mnogi drugi, pojavom pandemije, Detour sada dolazi u Beograd, kako bi, verujemo pred još više publike, predstavio svoj repertoar, koji je u međuvremenu proširen sa tri nova hita, ali i novu postavu koja je od sredine ove godine krenula s nastupima.

Ulaznice koje su kupljene za koncert koji se trebao održati 13.03.2020. u Domu Omladine, vrede i za novi koncert u Barutani, a zbog većeg kapaciteta, u prodaju je pušten i dodatni kontinget po ceni od 1200 dinara putem sistema tickets.rs.
Prodaja karata na linku: OVDE
Detour je sastav prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, savremenog elektro-akustičnog pop-zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, začinjenog povremeno drum’n’bass i ponekom country notom.
Kroz 15 godina postojanja, svojim su glasovima i talentom ovaj sastav obeležile pevačice Maja Posavec te potom Gina Damjanović, da bi se početkom prošle godine Detouru priključile Karla i Dora, dva nova ženska vokala. Ova tranzicija je, prema rečima frontmena – autora, aranžera, producenta i gitariste Nenada Borgudana, bila apsolutno artistička odluka, a singlovima Šarena, Slavlje i Hawaii otvorili su priču budućeg, šestog, studijskog albuma.
Njihova prva dva studijska albuma Detour i TV doneli su hitove poput Ljeto počinje, Mjesec, Gledano sa strane i Prijatelj, dok se njihov treći studijski album A što ak’ ja… pokazao prelomnim u njihovom dotadašnjem delovanju katapultirajući ih u velike regijske muzičke pop-atrakcije prikačivši im titulu ‘perjanice novotalasnog popa’.
Istovremeno se nanizao i veliki broj koncertnih nastupa, s čime su došle i brojne nagrade. Album, nošen najviše hit-singlovima Srce veliko, Snijeg, Daleko i Plešem sama, osigurao je Detouru top-mesta u većini godišnjih izbora te Porina za najbolji pop-album u 2014. godini.
Godine 2016. pesma Zaljubila sam se osvojila je domaće top-liste dobivši od strane Hrvatske diskografske udruge priznanje za najčešće puštanu pesmu te godine u eteru radio stanica, a 2017. pesma im donosi muzičku nagradu Porin u kategorijama Pjesma godine i Najbolja izvedba grupe s vokalom. Detourovci se mogu pohvaliti i nagradom za grupu godine 2016. koju je popratio i hvaljeni album DETOUR 10, ponudivši novo čitanje poznatih pesama grupe, snimljenih u osveženim i promenjenim aranžmanima.
Nakon Zaljubila sam se, posljednji studijski album Tourdetour uspešno je najavljen pesmom Biram (Porin nominacija za Pjesmu godine, Najbolju izvedbu grupe s vokalom i Najbolji video), a niz hit singlova nastavile su pesme Bez tebe, Vikend, Skrivena, te Ima i nema. Tourdetour je domaća muzička kritika svrstala među top-albume u 2018. godini. Album je na novinarskoj muzičkoj nagradi Rock&Off osvojio nagradu u Pop&off kategoriji, a na Porinu nagradu za Pop-album godine i Najbolju izvedba grupe s vokalom.
Već spomenutim novim singlovima ‘Šarena’, ‘Slavlje’ i ‘Hawaii’ Detour je nastavio osvajati vrhove top lista i srca publike, a u Beograd stižu premijerno u novoj postavi, te će 16.09., u Barutani, održati konačno novi nastup pred beogradskom publikom kojoj je još uvek u sećanju sjajni klupski koncert održan pre dve godine na festivalu Indirekt.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here