Novi album Off Off On grupe This Is The Kit, čiji  lider je britanska muzičarka Kate Stables sa sedištem u Parizu, izlazi danas, a u izdanju Rough Trade Records. Ovo je njihov peti album, nakon medijski hvaljenog Moonshine Freeyeze, iz 2017. godine.


 
    Još od prvenca Krulle Bol iz 2008. godine, This Is The Kit neguje nedefinisane emotivne čvorove i isprepletene zapažene priče. Čak i po njihovim visokim standardima, Off Off On je predivna, jasna destilacija nesvakidašnjeg autorskog talenta Kate Stables.


    Krajem 2018. godine, This Is The Kit su završili turneju njihovog poslednjeg albuma Moonshine Freeze. Prirodni impuls Stables da započne naredni album, preusmeren je kada je pozvana da se pridruži turneji benda The National – nastavak uloge koju je preuzela kao prateći vokal na njihovom studijskom albumu I Am Easy to Find. Ta udaljenost od dotadašnjeg okruženja donela je njenom autorstvu svežinu, koja album Off Off On čini tako posebnim:
     „Mislim da mi je to iskustvo donelo mnogo toga dobrog”, smeje se Stables.  „Bilo je u stvari briljantno što nisam imala obaveze prema svom bendu i što sam bila udaljena od svojih pesama. Verujem da mi je pomoglo da neko vreme zaboravim svoju dotadašnju ulogu i postanem poslušnik u nečijem bendu. Bilo je sjajno, svidelo mi se! Mislim da  mi je pomoglo u pisanju i lakom prevazilaženju prepreka, kakve god bi one bile”.

Autorka Kate Stables ovom prilikom saradjivala je sa producentom Josh Kaufman-om, muzičarem i producentom iz Njujorka (matični bendovi su mu Bonny Light Horseman i Muzz). Kaufman i Stabels svojevremeno su zajedno radili obradu pesme Woyaya grupe Osibisa, sa Anaïs Mitchell. O saradnji sa Kaufmanom, Kate kaže:
     „Isto razmišljamo kada su u pitanju mnoge muzičke ideje, ali se i dopunjujemo – neke stvari, muzički, mi ne bi pale na pamet! Bila je to divna kombinacija istomišljenika – kada je neko na istoj talasnoj dužini, a opet dijametralno suprotan.” Kaufman je Kate gurnuo ka novom smeru, nalazeći savršen miks izmedju haotičnog i uglađenog, uzdignuvši 11 pesama albuma Off Off On na nov nivo.
    

Album je završen pred sam karantin u Britaniji, u Real World Studiju u Wiltshire-u (koji je osnovao Peter Gabriel). Pre toga uhodavanje i uvežbavanje se odigravalo u Walesu, a osim Kate Stables, članovi This Is The Kit benda su i : Rozi Plain (bas, vokal), Neil Smith (gitara), Jesse D Vernon (gitara, klavijatura), Jamie Whitby Coles (perkusije).

Njihov prvi singl sa novog albuma, This Is What You Did, objavljen je letos i postaje hit. Pesma odražava napad panike, koja je  vezana za nedavno globalno osećanje nemoći, klautrofobije i griže savesti:
     „Smešna vremena! Svi ponekad potpadnemo pod negativne petlje uma. Naročito kada  niste na svežem vazduhu, a morate da ostanete zdravi.” kaže Kate.
    

Do objave albuma usledili su i singlovi Coming to Get You Nowhere i Was Magician, objavljen kao live session video.

Vispren, izuzetno osetljiv na impulse i struje života, Off Off On pokazuje da je ovo komplet prepun ideja. U teškim vremenima, ovo je zapis koji se oseća kao spas, kreće se protiv plime i stoji protiv oluje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here