Na današnji dan, 6. januara 1953. godine, rođen je Malkom Jang (Malcolm Mitchell Young), gitarista, tekstopisac i osnivač jednog od najvećih bendova svih vremena, austaralijskih kengura, muzičke grupe AC/DC. Happy Birthday Malcolm!

Malcolm_Young_en_2010

On je u bendu bio od 1973. godine, zatim je kratko odsustvovao tokom 1988. Nedavno smo javnost obavestili o tome, a kako je i na samom oficijalnom sajtu benda AC/DC objavljeno, nažalost, Malkom napušta bend u aprilu 2014. godine, usled zdravstvenih problema, da bi u septembru iste godine bilo obelodanjeno da je njegov odlazak, konačan. Bend nastavlja sa radom.

Nakon četrdeset godina života posvećenog sastavu AC / DC, gitarista i osnivač i član Malcolm odlazi iz benda zbog lošeg zdravlja. Malkolm se zahvaljuje  legijama obožavalaca širom sveta za njihovu beskrajnom ljubav i podršku.

Malkom, kao i ostatak “kengura” primeljeni su u Rokenrol kuću slavnih 2003. godine (Rock and Roll Hall of Fame).

Njegov brat Angus je “viđeniji” član benda, ali mnogi Malkoma opisuju kao “biznismena” koji stoji iza AC/DCa. Kao ritam gitarista, odgovoran je za prepoznatljiv zvuk ove grupe, proizvodeći nove rifove i materijale, zajedno sa Angusom Jangom.

Oženjen je i ima dvoje dece.

Opširnije: OVDE

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here