Rundek Cargo Trio, uoči nastupa 20. avgusta na beogradskom Beer Festu i koncerta 21. avgusta u niškoj “Banovini” dobio je nezvanični spot za angažovanu pesmu “Ima ih” sa novog albuma “Mostovi”, kog je nedavno na CD-u objavio Long Play.


foto:  Sanda Hržić
foto: Sanda Hržić

“Spot koji morate pogledati. Hvala Art Labu i svima koji su se toliko potrudili da uprizore ono što smo htjeli reći…”, kaže Darko Rundek.

Sarajevska NVO Art lab samoinicijativno je napravila spot za “Ima ih”, sastavivši ga isključivo od niza crno-belih fotografija koje dokumentuju skorašnje razne društvene proteste na prostoru bivše Jugoslavije.

Nakon dve godine Rundek Cargo Trio se vraća u Niš, gde će u petak 21. avgusta (21:00) u Dvorištu Univerziteta (Banovina) koncertno promovisati album “Mostovi”. Koncert će biti održan čak i u slučaju kiše.

“Na koncertu ćemo ispreplesti novi album sa starim stvarima, koje se nekako uklapaju u duh ‘Mostova’. Nadam se da će niška publika uživati u pjesmama sa novog albuma, mi smo vrlo ponosni na njega, kao uostalom i u čitavom koncertu”, kaže Darko Rundek.

Ulaznice u pretprodaji po ceni od 800 dinara od petka, 24.jula na sledećim prodajnim mestima: Vintage shop (Davidova 9), knjižara Indigo (Obrenovićeva 39), Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje, Obrenovićeva bb) i knjižara Delfi-Laguna (Voždova 4), kao i na svim prodajnim mestima u prodajnoj mreži CS Eventim.

Napomena: Na svake dve kupljene karte za koncert sledi poklon – novi CD “Mostovi” Rundek Cargo Trija! / Poklon CD samo na prodajnim mestima koji su naznačeni u prethodnom pasusu! Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 1.000 dinara!

Sa albuma “Mostovi” najavni singlovi su bili još u jesen 2013. godine “Midnight Calypso” i na proleće 2015. “Don Juan” (nastala kao song za istoimenu plesnu predstavu Hrvatskog narodnog kazališta iz Rijeke, Bitef teatra iz Beograda i Grada teatra Budve).

Album otvara “Džaba” i uz “Ima ih” angažovano odslikava ključne probleme savremenog života ljudi, ne samo na prostoru bivše Jugoslavije… Neophodan kontrast (a možda i rešenje) pruža životna a jednostavna “Mijenjamo mijesto”, a možda i lično nostalgična “Vidova”? Dok “Clouds” setno plove, “Vitamini” duhovito govore o dražima starenja, dodatnu dozu egzotike donosi “Indijska”. Naslovni “Mostovi” daju romantičnu boju albumu, koga na istu notu zatvara polagana “Ne zaboravi me”…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here