20. februar 2023. – Posle 12 godina od prvog nastupa, nezaustavljivi rok bend SUM 41 vraća se u Hrvatsku i na jednu od najlepših bina na Jadranu – Ljetnu pozornicu u Opatiji. Koncert će se održati 11. juna, a prodaja ulaznica počinje 22. februara u 10 časova preko Eventim onlajn sistema i na fizičkim prodajnim mestima Eventima.

Nakon više od 15 miliona prodatih ploča širom sveta i sedam izdatih albuma, nominacija za nagradu Gremi, dve nagrade Juno (sedam nominacija), nagrade Kerrang!, kao i više Alternative Press Music Avards, SUM 41 je ostao jednostavno rok bend – beskompromisan i pošten bez namere da usporava. Njihove turneje traju godinu i po dana, sa više od 300 nastupa tokom cele godine, čime su stekli status odličnog live benda, čemu u prilog ide i činjenica da postavu benda čine čak tri gitare.

Karijera kanadskog benda SUM 41 započela je pre više od dve decenije debi albumom All Killer No Filler iz 2001. godine. Njihov razigrani pop-pank zvuk sa himničkim melodijama i tekstovima usmerenim protiv svih autoriteta odmah su prihvatili buntovni tinejdžeri na pragu milenijuma. Singlovi „Fat Lip”, „In Too Deep” i „Motivation” doveli su ih visoko na muzičke liste, a album učinili platinastim u SAD, Kanadi i Velikoj Britaniji, a bend globalno popularnim.

Iako su se prvobitno pojavili kao naslednici MTV-jevog skejt-pank, pop-pank zvuka Blinka 182, vremenom su postali oštriji, mračniji i složeniji, i na pravi način muzičke evolucije pretvorili su se u punokrvni rok bend.

SUM 41 dolaze u Hrvatsku u sklopu turneje na kojoj promovišu njihov sedmi studijski album Order in Decline, nesumnjivo najteži i najagresivniji album u njihovoj legendarnoj karijeri, a ujedno i najdinamičniji. Frontmenu benda Derik Vibli trebalo je ukupno tri nedelje da napiše neke od najličnijih i najiskrenijih pesama u svojoj karijeri, koje su kritičari pozdravili sa oduševljenjem.

„Ivice su ublažene pop-pank melodijama koje još uvek vrebaju duboko u DNK SUM 41, ali ovo definitivno nije pop-pank album. Evolucija se nastavlja i postaje prilično impresivna.” – napisao je Kerrang!

Već je u produkciji osmi album Heaven and Hell, čiji se izlazak očekuje uskoro.
pa se nadamo i izvođenju novih pesama na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Prodaja ulaznica počinje 22. februara u 10 časova preko Eventim onlajn sistema i na fizičkim prodajnim mestima Eventima. Cena ulaznica u prvom kontingentu je 39 EUR.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here