Humanitarno udruženje “YoU rock 4 life iz Badena u Švajcarskoj organizuje šesnaestu humanitarnu žurku, na kojoj će u subotu, 15. oktobra nastupiti kultni ex Yu bendovi: YU grupa, Partibrejkers i Atomsko Sklonište. Mesto dešavanja je Dynamo Saal (Wasserwerkstrasse 21) u Cirihu. Kako je jedan od ciljeva Udruženja obezbeđivanje sredstava onima kojima su život i zdravlje ugroženi, ovog puta sva prikupljena sredstva namenjena su za lečenje Ive Bijelić (11) iz Herceg Novog. Početak je u 19 časova. Organizatori poručuju “Otvori srce”.


part-16-info-1080x675Ulaznice možete da kupite online preko Ticketino ili u  „Vorverkaufsstellen” kao na primer u svim postama. Ulaznice u pretprodaji koštaju 58.00 CHF , dok će ulaznica na dan žurke koštati 65.00 CHF. Takođe na dan žurke, studenti će imati 10.00 CHF popusta  uz indeks na uvid (Studentenausweis).

O udruženju „YoU rock 4 life“

Humanitarno udruženje YoU rock 4 life iz Badena u Švajcarskoj nastalo je u novembru 2012. godine spontanim delovanjem grupe mladih i energičnih ljudi koji su odlučili da pomognu malom rođaku jednog prijatelja, kome je bila potrebna novčana pomoć za operaciju jetre u inostranstvu.

Od tada udruženje postoji kao neprofitna organizacija koja svojim profesionalnim, pouzdanim i transparentnim radom pomaže ljudima, pre svega deci sa prostora bivše Jugoslavije kojima su potrebna novčana sredstva.

logo1Cilj ovog mladog udruženja je promocija humanosti, angažovanje različitih slojeva društva radi obezbeđivanja sredstava onima kojima su život i zdravlje ugroženi  i aktiviranje što većeg broja pojedinaca ali i zainteresovanih kompanija i firmi u Švajcarskoj.  U skladu sa tim, jedan od ciljeva je i češće organizovanje humanitarnih akcija i prikupljanje više sredstava za pružanje pomoći.

 otvori-srce-300x300

Dosadašnje akcije i prikupljenja sredstva

Za nepunih godinu dana udruženje je organizovalo šesthumanitarnih žurka na kojima su prikupljena novčana sredstva u ukupnom iznosu od 36’002.60 švajcarskih franaka. Na ovim žurkama su gostovali neafirmisani rok bendovi sa prostora bivše Jugoslavije. Sav novac koji se prikupi od prodaje pića i ulaznica, zajedno sa donacijama, uplaćuju se direktno na račun lica kome je potrebna pomoć.

  • Udruženje je do sada pomoglo trinaestogodišnjem Miljanu Šapuriću iz Trebinja kome je novac bio potreban za operaciju jetre u Italiji.
  • Na drugoj žurci je novac prikupljen za Sportsko rekreativno udruženje osoba sa invaliditetom „Sve je moguće“ iz Beograda.
  • Treća i četvrta žurka organizovane su za prikupljanje sredstava za trogodišnju Sofiju Čergić iz Banja Luke za operaciju koštane srži u Italiji.
  • Peta žurka organizovana je za prikupljanje sredstava za dvadesetosmogodišnju Anu Živković iz Jagodine za operaciju ilijačne kosti, deo karlice i butnog mišića.
  • Na šestoj žurci je novac prikupljen u svrhu lečenja desetogodisnjeg Igora Starčevića. Mali Igor boluje boluje od tumora krvnih sudova i limfe, pored toga dijagnostifikovan mu je i tumor na velikom mozgu.
  • Sedma žurka je organizovana za prikupljanje sredstava za osmogodišnju Anastasiju Simonović za operaciju u Turskoj. Anstasija boluje od tumora mozga.
  • Na osmoj žurci je novac prikupljen u svrhu lečenja četvorogodišnje Anđele Balatunović iz Broda za operaciju očiju. Anđela ima oštećenje na levom oko od 100%, a na desnom 60%.

Tim povodom, Udruženje poziva sve zainteresovane pojedince ili pravna lica u okviru naše dijaspore kako u Švajcarskoj, tako i šire, da se pridruže pri humanitarnim akcijiama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here