Na današnji dan, 19. februara 1980. godine u Londonu, preminuo je Bon Scott,  muzička ikona i veliki deo, grupe AC/DC. Bon Skot  rođen je 9. jula 1946. godine u malom škotskom gradiću Kjurmuru pod punim imenom Ronald Belford Scott. U najranijim godinama, gotovo od kada je prohodao, pokazivao afinitete prema muzici.

bon-scott-g-300x168Njegov otac Čarls bio je član gajdaške grupe „Kirriemuir Pipe Band”, a svirao je i u lokalnoj opernoj kompaniji.

Sa šest godina sa svojom porodicom preselio u Australiju u Melburn, pa u Adlejd. Nakon što je njegovom bratu Grejemu dijagnosticirana astma, 1956 preselili su Fremantle. Bon je već u školi svirao klavir i bubnjeve, a  povremeno je svirao bubanj u novoj očevoj gajdaškoj grupi „Caledonian Society’s Scots”, gdje je naučio svirati i gajde.

Sa 15 godina izbacili su ga iz škole. Prvi bend mu se zvao „The Spektors”, a kasnije osniva bend „The Valentines”.

U Sidneju upoznaje ekipu iz benda AC/DC -a. Tadašnji vokal u bendu Dejv Evans zbog svog lošeg ponašanja izbačen je iz benda i na njegovo mesto dolazi Bon Skot.

On je preminuo od posledica gušenja 19. februara 1980 godine. Pet meseci nakon Scottove smrti, na njegovo mesto dolazi Brian Johnsonom, AC/DC snima album na kojem se nalaze pesme, posvećene ovoj legendi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here