24. mart 2023. – Na dva, skoro rasprodata koncerta, u pulskoj Areni ovog leta, publika će biti zagrejana za nastupe Imagine Dragons američkog trija AJR! Podsetimo, Imagine Dragons, jedan od najtraženijih bendova današnjice, nastupiće u pulskoj Areni 8. i 9. avgusta u okviru svetske turneje Mercuri Vorld. Sve redovne ulaznice za ove koncerte su rasprodate, ali VIP paketi sa nizom specijalnih pogodnosti i dalje su u prodaji preko Events.

AJR je njujorški indi pop bend koji čine braća Adam, Džek i Rajan Mecger, po čijim inicijalima je bend dobio ime. Njihov muzički stil je opisan kao “indi pop” u kome kombinuju elemente popa, roka, elektronike i dabstepa. Počeli su da nastupaju na ulicama Njujorka, svirajući pesme bendova kao što su Fun, Vampire Veekend i Beach Bois. Jedna od njihovih autorskih pesama zapela je za uho australijskoj pop pevačici Sija, čiji je menadžer povezao bend sa bivšim predsednikom Kolumbije Stivom Grinbergom. Grinberg je postao menadžer AJR-a, a 2013. trio je objavio svoj debitantski singl “I’m Readi”. Nakon toga, njihova karijera ide ogromnom uzlaznom putanjom.

Od 2012. AJR je generisao milijarde strimova i zaradio jedan trostruko platinasti singl, jedan dvostruki platinasti singl, četiri platinasta singla i jedan platinasti album. Album „Neotheater“ iz 2019. godine obeležio je njihov najveći uspeh u prvoj nedelji, dostigavši 8. mesto na Bilbordovoj listi Top 200, broj 1. na listi najboljih alternativnih albuma i br. 1. na listi najboljih rok albuma. Zacementiran kao deo modernog duha vremena, Spotifaj je nazvao „Sober Up“, uz Veezer’s Rivers Cuomo, među „najbolje rok pesme 2010-ih“, dok je Apple Music proglasio „Veak“ jednom od „najboljih alternativnih pesama 2010-ih“. Posle “Neotheatre”, AJR su objavili platinasti blokbaster “BANG!”, koji su izveli u emisiji The Ellen DeGeneres Shov. Trenutno bend osvaja svet kao nikada do sada sa svojim četvrtim albumom “OK Orchestra”, a u pripremi je i peti studijski album.

Imagine Dragons stižu u Pulu u okviru svetske turneje Mercuri Vorld, kojom se proslavlja izlazak njihovog dugo očekivanog albuma „Mercuri — Acts 1 & 2“ i koja je počela u februaru 2022. godine. Pula je jedini grad u široj regiji i najmanji grad i mjesto gdje će se Imagine Dragons zaustaviti u okviru evropskog dijela turneje.

Foto: Martin Lanzt

Tokom proteklih pola decenije, Imagine Dragons su postali jedan od najvećih i najupečatljivijih rok bendova na svetu. Bend koji je redefinisao rok u 21. veku, ispunjavajući stadione i stvarajući himne koje obaraju rekorde. Poznati po hitovima „Radioactive“, „Believer“, „Demons“ i „Thunder“ i zapaljivim nastupima uživo, vrtoglavi uspon Imagine Dragonsa prati i neverovatna statistika; 66 miliona albuma, 55 miliona digitalnih pesama i 110 milijardi strimova. Od njihovog pojavljivanja 2009. godine, Imagine Dragons su imali pet uzastopnih prvih deset albuma na Bilbordovoj listi Top 200 albuma; „Noćne vizije“, „Dim + ogledala“, „Evolve“, „Origins“ i „Mercuri – Act 1“.

ZAMISLITE ZMAJEVE “DEMONI”

Sve redovne ulaznice za ove koncerte su rasprodate, ali VIP paketi sa nizom specijalnih pogodnosti i dalje su u prodaji preko Events.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here