U petak, 24. septembra, u dvorištu Univerziteta (Banovina) u Nišu biće održan Memorijalni koncert “Tako mlad i tako čist” u čast Gorana Kostića Koste. Početak koncerta zakazan je za 21 čas.

Bend Novembar, zajedno sa prijateljima, održaće memorijalni koncert “Tako mlad i tako čist” u čast Gorana Kostića Koste, frontmena i jednog od osnivača ovog pank-rok sastava. Cena ulaznice iznosi 500 dinara.

 

 

Prisetimo se jedne anegdote koju su članovi benda Novembar otkrili prilikom razgovora sa redakcijom Giza Magazina pre par godina: 

Možda je najbolje priču o Kosti početi  anegdotom, koju su članovi benda Novembar: Sale Đokic, Bojan Ranđelović i Milan Vidaković podelili sa nama. Naime, Sale je u svom posedu imao gitaru na kojoj je svirao devedesetih godina i koju je na kraju prodao. Gitara je išla od ruke, do ruke po Srbiji i naravno više se nije ni znalo gde se nalazi. Kosta je igrom slučaja, pošto se time i bavio, došao do te iste gitare i uzeo je. Kada je došlo vreme naredne probe , odnosno pauze na istoj, Kosta je rekao: „Dođi, imam nešto za tebe, hajde izađi napolje“. Nakon što su izašli napolje, Kosta mu je rekao da otvori gepek automobila:

„OTVORIM, KAD ONO – MARINA! PAO SAM U NESVEST, BILO JE JAKO EMOTIVNO. KAO KAD POSLE DUGO VREMENA VIDIŠ OSOBU, KOJU SI NEKAD MNOGO VOLEO“.

Kako su članovi benda ispričali, Kosta je znao koliko je nejgov prijatelj osetljiv na tu gitaru i napravio kompletnu uvertiru događaja, nikom ništa nije hteo da priča, eto to je bio Kosta. Kažu da je on uvek nabavljao dobre instrumente i tačno je znao šta kome treba. I još nešto, nije mu bilo bitno pred koliko ljudi nastupa, na kraju je uvek to bila dobra svirka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here