Chaosium nastaje avgusta 2014. kao “side-project” članova benda Alister. Kasnije, bendu su se priključili, Ivan Dulić (Stillborn Sun/Alister) i Nikola Pavićević (Wartex), tako da je to preraslo u bend, a ne projekat. Postava: Igor Miladinović – gitare, Ivan Petrović – bas i vokali, Ivan Dulić – bubnjevi i Nikola Pavićević – gitare. Nedavno su učestvovali i na Blasphemy Festu, a Igor Miladinović preneo nam je utiske. Mesto prebivalište benda je, grad Jagodina.


 

ali

  • Alister je poznat široj publici u Srbiji, i ko god da je čuo za , bar u mom okruženju, rekli su „to su oni momci iz Alistera“. Zašto je došlo do konačnog kraja? I koji pravac prati novi bend, da li ima konotacija sa starim?

Pozdrav GiZa Magazin! Jeste, to su momci iz Alistera, hahaha. Nije došlo do konačnog kraja, samo je Alister trenutno na “pauzi” iz privatnih razloga. Naravno da ima konotacija sa Alisterom , jer smo Ivan i ja u Alisteru od samog osnivanja, a tu je i Dulić (bubnjar), takodje član Alistera. Što se tiče pravca, znam da ćemo zvučati kao kliše, ali nismo unapred odredili, koju“vrstu” METALA ćemo svirati. Za sad smo okarakterisani kao death/thrash metal, ali mi kažemo da sviramo samo METAL.

  • Šta ste do sada uradili?

Početkom oktobra 2014. ušli smo u studio (Bleeding Freedom project studio Stefana Kovačevića (Forever Storm) i snimili prvi single “All Safety Mutates”, i već 11.10. na “Thrash Assault No 1” imali prvi nastup i koncertnu promociju prvog singla. Do kraja 2014. Snimili smo još 2 pesme, “Malicious Design” i “The Tyranny” I kompletirali prvi EP Chaosium – MMXV”, koji možete poslušati online na sajtu DOF produkcije, youtube kanalu… U planu je snimanje full length albuma.

ali 3

  • Zašto Chaosium?

Zato što Chaosium opisuje ono što vidimo, osećamo i gde se trenutno nalazimo.

  • Činjenica je da nas i pored toliko sredstava komunikacije, teško “stići do cilja/vrha”, kako bi opisali današnju scenu u Srbiji i šta bi promenili?

Scena u Srbiji se ne razlikuje puno od neke druge zemlje. Rok scena, odnosno metal scena je svuda u krizi, i to mozda bas zbog “toliko sredstava komunikacije”. Sve je dostupno svakom, i svako može da bude kritičar, producent, muzičar, izdavač…

  • Šta vas pokreće?

Pokreće nas to što smo nepopravljivi metal entuzijasti i što želimo da probudimo ljude iz letargije. Cilj je buđenje svesti i pokretanje mase.

  • Gde vas možemo čuti i videti narednog puta?

Imamo neke koncerte u planu u narednom periodu, ali jos ništa nije ugovoreno. Pošto jos uvek nemamo full repertoar, nemamo u planu solo koncerte, tako da za sada sviramo samo festivale i mini festove, a mogli bi da se prijavimo i za Gitarijadu 😀 .

  • Kako izgledaju vaši dalji planovi?

Snimanje novih pesama, koncertna promocija i nadam se do kraja godine objavljivanje albuma.

  • Blasphemy Fest protekao je … ?

Fest prosao odlicno! Super bendovi,super publika,super druzenje! Sve sto jedan festival treba da ima!

  • Za kraj…?

Slusajte i uzivajte u dobroj muzici,budite svoji i mislite svojom glavom! Zauvek Metal!!!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here